Judoka Vanessa Tolea este vicecampioană europeană de cadeţi!

Judoka Vanessa Tolea este vicecampioană europeană de cadeţi!

Oraşul Riga, din Letonia, găzduieşte în aceste zile Campionatele Europene de Judo pentru Cadeţi – „U18”, iar prima zi a competiţiei a adus o peformanţă deosebită pentru una dintre sportivele clubului nostru: Vanessa Tolea a cucerit medalia de argint a categoriei „48 kg”!

Sportiva noastră a devenit vicecampioană europeană după un parcurs aproape perfect: victorii în primele două tururi la Hana Midzic (Bosnia) şi Iana Polevod (Rusia), apoi succes în sferturi de finală la Wiktoria Slazok, după un meci „maraton”, de 14 minute (durata unei întâlniri este de 4 minute timp efectiv), victorie în semifinale la Seyma Yildirim (Turcia) şi, din păcate, înfrângere în finală în faţa azerei Aydan Valyieva, survenită cu 3 secunde înainte de finalul confruntării.

Performanţa Vanessei este cu atât mai remarcabilă cu cât sportiva este în primul an de cadeţi (2004-2006), fiind născută în 2006.

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti mai este reprezentat la Campionatul European de Cadeţi de Alexandru Petre (81 kg) şi Rareş Arsenie (90 kg), sportivi care vor lupta joi. La competiţia din Letonia participă 393 de sportivi din 37 de ţări.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.