Edwin Petrea, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de MMA „U18”!

Edwin Petrea, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de MMA „U18”!

Edwin Petrea se întoarce cu medalia de bronz de la Campionatele Mondiale de MMA rezervate cadeţilor şi juniorilor (U18), ce se desfăşoară în aceste zile la Sofia, după ce a câştigat primele două partide ale Grupei A şi a pierdut-o pe a 3-a, decisivă pentru calificarea în finala categoriei „40 kg”, de la 12-14 ani.

Sportivul pregătit la club de Ghiocel Petrea i-a învins, pe rând, pe americanul Daniel Goodwin şi pe rusul Aleksandr Levitskii, reprezentanţii unor forţe mondiale în lumea MMA-ului, dar a pierdut, apoi, ultimul meci din grupă, cu ucraineanul Dmytro Dotsin, sportiv ce avea să devină, de altfel, campion mondial al categoriei, după un succes reuşit în finală în faţa unui conaţional.

„Edwin s-a prezentat la nivelul aşteptat şi a arătat că are valoare pe plan mondial. Ne-am dorit foarte mult să participe la această competiţie, pentru a vedea nivelul real la care se află, şi dacă era puţin mai atent în ultimul meci din grupă, era în finală. A fost un meci tacticizat, lipsit de spectacol şi în care Edwin a fost dezavantajat de faptul că, la nivel de juniori, nu sunt permise o serie de procedee folosite de obicei de seniori în MMA”, ne-a declarat cel care-i este tată şi antrenor, Ghiocel Petrea. De altfel, Edwin a controlat partida cu Dotsin până în ultimele secunde, dar o neatenţie i-a prilejuit adversarului un procedeu care i-a determinat pe arbitri să-i acorde victoria.

Clasarea pe podium este, oricum, o performanţă notabilă la prima prezenţă a lui Edwin la o competiţie de asemenea anvergură, cu atât mai mult cu cât sportivul nostru a fost la câteva secunde de un succes ce l-ar fi propulsat în finala categoriei.

Felicitări, Edwin!

Galerie foto: