Echipa de baschet băieţi „U12” a CSM Ploieşti este campioană naţională!

Echipa de baschet băieţi „U12” a CSM Ploieşti este campioană naţională!

Echipa de baschet băieţi „U12” a CSM Ploieşti a devenit, astăzi, campioană naţională după ce a reuşit să câştige clar, cu 47-40 (15-9, 9-12, 11-9, 12-10), finala disputată la Costineşti în compania celor de la ACS Dan Dacian Bucureşti.

Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan au făcut, din nou, un meci foarte bun şi au ştiut să gestioneze perfect un joc în care au fost mici emoţii doar în primele minute. Adversarii au început mai bine, au condus cu 7-2, dar tehnicianul nostru a cerut imediat time-out şi a reglat lucrurile, dovadă că, în următoarele minute, tabela indica 14-7 pentru CSM Ploieşti. Partida a curs, în continuare, numai în favoarea noastră, cursa de urmărie declanşată de adversari dovedindu-se inutilă, în condiţiile în care ploieştenii au avut permanent replică la reuşitele bucureştenilor, care au avut inclusiv patru reuşite de „3 puncte”. Momentul critic a fost în debutul sfertului 4, atunci când Dan Dacian a venit la un singur punct în spate, 35-34, dar imediat s-a făcut 39-34, apoi 44-39 şi, la final 47-40, scor ce a declanşat fiesta în tabăra noastră, copii şi părinţi bucurându-se împreună pentru un succes absolut meritat. Şi confirmat de parcursul fără greşeală avut de băieţi la Costineşti, cu 9 victorii în tot atâtea partide, toate – exceptând finala – obţinute la minim 20 de puncte diferenţă!

Eroii performanţei de la Costineşti au fost Filip Barbu, David Ilie, David Iordăchescu, Vlad Borcan, Andrei Nicolae, Roberto Săndulescu, Eduard Vasile, Ştefan Dobre, Tudor Mihalea, Teodor Mihalea, Alexandru Petre şi Darius Coman, cu menţiunea că ultimii doi au fost alături de colegi pe banca de rezerve, dar nu au putut evolua, fiind accidentaţi.

Reuşita de astăzi a fost completată de performanţa echipei de „3×3”, care a devenit, aseară, campioană naţională după un parcurs similar celei pe teren normal, cu victorii pe linie: 10/10! Cei cinci componenţi ai lotului – David Iordăchescu, Vlad Borcan, Filip Barbu, Ştefan Dobre şi Alexandru Petre – au fost premiaţi astăzi de Federaţia Română de Baschet pentru spectaculoasa realizare.

 

Iată care a fost parcursul băieţilor noştri la Costineşti:

Grupa preliminară B

CSM Ploieşti ACS iSports Ploieşti 58-14

CSM Ploieşti – ACS Academia de Baschet Phoenix 2 Galaţi 104-5

CSM Ploieşti – ACS Academia de Baschet Phoenix 1 Galaţi 79-3

Grupa principală II

CSM Ploieşti ACSB Şoimii Albi Bucureşti 68-4

CSM Ploieşti – ABC CSU Sibiu 63-7

CSM Ploieşti – ACS Alpha Sport Team Sibiu 37-11

Sferturi de finală

CSM Ploieşti CSM Oradea 43-12

Semifinală

CSM Ploieşti – ACS Alpha Sport Team Sibiu 42-22

Finală

CSM Ploieşti ACS Dan Dacian Bucureşti 47-40