Karina Munteanu şi Agnes Zane, convocate la lotul naţional de baschet „U16” al României!

Karina Munteanu şi Agnes Zane, convocate la lotul naţional de baschet „U16” al României!

Două dintre sportivele de perspectivă ale secţiei de baschet a CSM Ploieşti, Karina Munteanu şi Agnes Zane, au fost convocate la echipa naţională „U16” a României, care va efectua, în perioada 29 iulie – 7 august, la Târgovişte, un stagiu de pregătire centralizată ce se va finaliza cu participarea la la FIBA „U16” Women’s European Challengers (9-14 august 2021).

Cele două sportive au devenit, în acest an, cu CSM Ploieşti, vicecampioane naţionale ale categoriei „U15”, fiind alese în echipa ideală a Turneului Final desfăşurat în Sala Sporturilor din Blejoi. Agnes Zane a fost a 3-a marcatoare a turneului final „U15”, cu o medie de fix 19 puncte în cele 5 partide disputate şi a 4-a a turneului final „U16”, de la Sfântu Gheorghe (20.8 puncte pe meci), iar Karina Munteanu a fost a doua pasatoare a turneului final „U16”, cu o medie de 5.4 pase decisive/meci.

La FIBA „U16” Women’s European Challengers (9-14 august), România face parte din Grupa D, de la Piestany (Slovacia), alături de ţara gazdă şi de reprezentativele Israelului, Irlandei, Elveţiei şi Luxemburgului.