Zi de gală pentru hipismul românesc: duminică este Premiul aniversar al Hipodromului Ploieşti „60 ani”!

Zi de gală pentru hipismul românesc: duminică este Premiul aniversar al Hipodromului Ploieşti „60 ani”!

Duminică, 27 iunie 2021, începând cu ora 10.00, Hipodromul Ploieşti va fi gazda unei noi reuniuni hipice oficiale, în cadrul căreia se vor ţine patru curse de trap şi una de galop. Cea mai atractivă cursă va fi, fără îndoială, cursa de trap dotată cu Premiul aniversar al Hipodromului Ploieşti „60 ani”, arc în timp de la momentul martie-aprilie 1961, atunci când activitatea hipică s-a mutat la Ploieşti după ce hipodromul de la Bucureşti fusese dărâmat cu doar un an mai devreme.

Legenda spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei aproape 200 de cai de pe hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în 9 ore. În prima duminică a lunii aprilie a aceluiaşi an a avut loc primul Derby de trap la Ploieşti, câştigat chiar de Mircea Ştefănescu, cu armăsarul Florinel.

Iniţial, clădirea principală, tribunele şi turnul arbitrilor se aflau pe partea opusă actualei construcţii. Conform cronicilor vremii, recordul de spectatori s-a consemnat la Derbiul de Trap din 1970, câştigat de armăsarul Talion, condus de Gheorghe Tănase, la care au asistat circa 11.000 de oameni.

În 1983, s-a dat în folosinţă o nouă tribună principală, modificându-se atât locul de plecare în curse, cât şi sosirea. În anul 2005, hipodromul a fost concesionat societăţii Ippodromi & Citta, care însă nu a respectat contractul încheiat cu Primăria Municipiului Ploieşti, iar litigiul apărut a fost soluţionat favorabil municipalităţii. După o pauză de patru ani, în 2010, s-au reluat cursele de trap pe hipodrom. În 2014, la Hipodromul Ploieşti s-au demarat ample lucrări de modernizare şi extindere, care au fost finalizate în luna octombrie a anului 2016. Prima reuniune oficială de trap pe noul Hipodrom a avut loc sâmbătă, 15 aprilie 2017.

Revenind la evenimentul de duminică, organizatorii au inclus în program alte patru curse simbol, cele de trap purtând numele unor foşti mai antrenori şi driveri de pe Hipodromul Ploieşti, Traian Marinescu, Ion Oană şi Gică Tănase, iar cea de galop, Premiul „Palmira”, organizată în colaborare cu partenerii de la Jockey Club Român, având 6 cai la start, dintre care primii 4 vor fi plasaţi, Comitetul Alergărilor din cadrul Jockey Club exprimând astfel misiunea societăţii de a încuraja dezvoltarea calului pur sânge englez.

Altfel, Complex Hipodrom a pregătit o serie de surprize publicului spectator: pauzele dintre curse vor fi „pigmentate” cu scurte momente artistice şi nu numai, iar cei prezenţi în tribune vor putea participa la o tombolă cu premii atractive.

Totodată, una dintre curse va fi inclusă în oferta sa de Casa de Pariuri Fortuna.

Reuniunea se va deschide la ora 10.05, cu Premiul „Traian Marinescu”, va continua, la 10.30, cu Premiul „Ion Oană”, după care va urma cursa eveniment a zilei, Premiul aniversar al Hipodromului Ploieşti „60 ani”. La ora 11.25 se va ţine Premiul „Gică Tănase”, pentru ca ziua să fie închisă de cursa de galop organizată de partenerii de la Jockey Club, Premiul „Palmira” (detalii aici).

Reuniunea hipică va avea loc cu ACCES LIMITAT DE SPECTATORI, respectiv până la 25% din capacitatea tribunelor Complexului Hipodrom Ploiești, ceea ce înseamnă 300 de locuri disponibile.

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 modificată și completată prin Hotărârea de Guvern 550 din 14.05.2021, participarea la reuniunea de duminică este permisă:

– persoanelor care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;

– persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;

– persoanelor care prezinta rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Dovada îndeplinirii uneia dintre condițiile de acces se prezintă la achiziționarea biletului, care costă 5 lei.

Reuniunea va fi transmisă live pe internet, mai exact pe youtube, link-ul la care vor putea fi văzute cursele urmând să fie anunţat duminică, în jurul orei 10.00, atât pe pagina de facebook a hipodromului (https://www.facebook.com/complexhipodrom/), cât şi pe cea a CSM Ploieşti (https://www.facebook.com/csmploiesti/).

Programul reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download