Echipa de baschet seniori, victorie clară în derbi-ul Ligii I, cu CSU Târgu Mureş: 86-76!

Echipa de baschet seniori, victorie clară în derbi-ul Ligii I, cu CSU Târgu Mureş: 86-76!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a câştigat, astăzi, cu 86-76 (19-22, 23-17, 29-21, 15-16) partida cu CS Universitar Târgu Mureş şi a făcut un pas important spre a încheia pe primul loc sezonul regular al Ligii I. Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu trebuie să se impună şi mâine în meciul cu CSU Cluj-Napoca şi, cu un bilanţ de 8 victorii şi o singură înfrângere, să atace din postura de favorită Turneul Final al campionatului.

Contând pentru ultimul turneu al sezonului regular, meciul de astăzi, din Sala de la Blejoi, a fost cu emoţii doar în prima repriză, pentru că oaspeţii au dat impresia că şi-au luat mai repede reperele şi au început în forţă, desprinzându-se rapid la 5-13 (minutul 4) şi, chiar, 7-21 (minutul 7). A fost momentul din care băieţii noştri au început revenirea, iar scorul de 19-22 de la finalul primului sfert se prezenta decent, după „duşul” din primele minute.

La două minute de la reluare, CSM Ploieşti trecea în avantaj, 27-25, iar jocul începea să meargă din ce în ce mai bine, superioritatea din spaţiul de „3 secunde”, pătrunderile lui Joshua Reynolds şi precizia mai scăzută a aruncărilor mureşenilor ducând tabela la 40-33 (minutul 19). N-a fost, însă, o pauză liniştită, pentru că oaspeţii au venit la 42-39, „anunţând” că nu au de gând să cedeze prea uşor.

Sfertul al treilea avea să-i lămurească, însă, că nu e ziua lor, pentru că, după câteva minute în care au continuat să stea aproape, mureşenii au simţit că le fuge… parchetul de sub picioare când tabela a ajuns, de la 49-46, la 58-46 (minutul 25). Iar ecartul s-a menţinut, din acel moment, într-o marjă rezonabilă pentru băieţii noştri, care nu au simţit în vreun moment că victoria le este periclitată de adversari. Au fost şi 14 puncte diferenţă (65-51, 67-53) în sfertul al treilea, ba chiar şi 16, în minutul 33 (76-60) sau în minutul 35 (78-62), iar, la final, tabela s-a oprit la 86-76 în favoarea elevilor lui Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu.

Un succes clar, care aduce cele două formaţii la egalitate de puncte – Târgu Mureş fiind, până astăzi, singura formaţie cu victorii pe linie în acest sezon – CSM Ploieşti devansând-o graţie victoriei din confruntarea de astăzi.

Meci cu triple double pentru Josh Reynolds!

Staff-ul tehnic al echipei noastre a început meciul cu un prim „5” format din Reynolds (16 puncte), Od. Iancu (12, 3×3), Carabulea (15, 2×3), Negoiţescu (12, 1×3) şi A. Ene (20, 1×3), apelând, pe parcurs, şi la C. Dumitru (5, 1×3), Şt. Ianuli (4), Al. Neguţ (2) şi M. Comănescu. A lipsit, din cauza unor probleme medicale, Andrei Damian.

Din punct de vedere statistic, ar fi de remarcat în primul rând performanţa deosebită a lui Joshua Reynolds, care a lipsit doar 40 de secunde de pe parchet, izbutind un triple double: 16 puncte marcate, 10 recuperări reuşite şi 11 assist-uri oferite coechipierilor. Apoi, Andrei Ene a fost în double double, cu 20 de puncte şi 13 recuperări), iar tânărul Odysseas Iancu a marcat 12 puncte (3 din 5 la „3 puncte”) şi a impresionat prin risipa de energie făcută în faza defensivă, în faţa unor adversari cu experienţa Ligii Naţionale, precum Goran Martinic sau Engi Rosenfeld.

Mâine, de la ora 12.30, tot la Blejoi, CSM Ploieşti dispută ultimul meci al sezonului regular, în compania celor de la CSU Cluj-Napoca.

Galerie foto: