Echipa de baschet fete „U16” luptă în Capitală pentru calificarea la Turneul Final!

Echipa de baschet fete „U16” luptă în Capitală pentru calificarea la Turneul Final!

Echipa de baschet fete „U16” a CSM Ploieşti va participa, în acest weekend, la cel de-al treilea turneu şi ultimul al fazei regulare a campionatului, în urma căruia se vor decide echipele calificate la Turneul Final de la sfârşitul lunii mai.

Din cele 12 formaţii înscrise în acest sezon, opt vor merge la competiţia ce va decide campioana, iar fetele pregătite de Corina Savu şi Loredana Munteanu atacă ultimul turneu cu un „bagaj” de 4 victorii şi 4 înfrângeri, bilanţ care trebuie îmbunătăţit pentru a nu se număra printre cele 4 echipe care încheie acum campionatul. Concret, ele au nevoie de minim două victorii pentru a-şi asigura, matematic, prezenţa la Turneul Final, un singur succes ducând la un balotaj cu CSM Târgu Jiu, în care calculele sunt ceva mai complicate.

În Turneul 3, CSM Ploieşti a fost repartizată în Grupa B, alături de CS Olimpia Rapid Bucureşti (5 victori-2 înfrângeri), LPS Alba Iulia (4-3) şi ACS Gladius Târgu Mureş (3-4), meciurile urmând să se joace în Sala „Octavian Dimofte”, din Capitală.

Programul fetelor noastre:

Sâmbătă, ora 10.00, LPS Alba Iulia – CSM Ploieşti

Sâmbătă, ora 15.00, CS Olimpia Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti

Duminică, ora 11.00, CSM Ploieşti – ACS Gladius Târgu Mureş

Lotul de jucătoare pentru turneul din Capitală este următorul: Andreea Popa, Sara Sandor, Diana Ştefan, Elena Ionescu, Andreea Pîrvulescu, Amalia Moisei, Alexandra Pomojnicu, Karina Munteanu, Ioana Savu, Daria Iordăchescu, Daria Tănase, Agnes Zane şi Cristina Grigore.

La Turneul Final, programat în perioada 24-29 mai, se vor alcătui două grupe a câte patru echipe, iar primele două clasate din fiecare grupă vor juca, încrucişat (A1-B2, A2-B1) în semifinalele campionatului. Evident, câştigătoarele semifinalelor vor disputa finala mare a acestui sezon.