Americanul Joshua Reynolds, noul point guard al echipei de baschet a CSM Ploieşti!

Americanul Joshua Reynolds, noul point guard al echipei de baschet a CSM Ploieşti!

După aducerea lui Vlad Negoiţescu, echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti s-a întărit în această săptămână prin aducerea lui Joshua Reynolds, un jucător american în vârstă de 23 de ani, ce poate evolua pe poziţiile 1 şi 2 (point guard şi shooting guard). Absolvent al Universităţii Madonna, din Michigan, tânărul baschetbalist are 1.93 m şi 80 kg şi vine după un ultim sezon de colegiu în care a avut performanţe notabile: 19.5 puncte pe meci, 5.7 recuperări şi 2.7 pase decisive. Joshua Reynolds este născut pe 23 iulie 1997 şi este originar din Canton, Michigan.

Ajuns ieri în România, după 14 ore petrecute în avioane, Josh ne-a declarat: „Este prima mea experienţă în Europa şi am acceptat-o pentru că vreau să joc baschet, în primul rând. De la încheierea sezonului trecut, în America nu am avut oportunităţi de a juca, ci doar de a mă antrena, aşa că imediat ce a apărut această variantă, am decis să-i dau curs. Este excelent să pot să joc din nou baschet!”. Conexiunea s-a făcut prin actualul jucător al celor de la CSO Voluntari, Vlad Moldoveanu, cel care are o legătură strânsă cu antrenorul echipei de baschet a „Madonna University Athletics”, Noel Emenhiser, tehnician ce l-a recomandat pe Joshua Reynolds pentru o experienţă europeană.

Din cauza regulilor impuse de pandemia de Covid-19, întâlnirea sportivului cu noii lui colegi se lasă puţin aşteptată, Joshua fiind obligat să stea în izolare înainte de a se putea antrena sub comanda lui Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu.