Sprinterul Petre Rezmiveş reprezintă România la Campionatul Balcanic de atletism, de la Istanbul!

Sprinterul Petre Rezmiveş reprezintă România la Campionatul Balcanic de atletism, de la Istanbul!

Atletul Petre Nicolae Rezmiveş (23 ani) se numără printre cei 36 de sportivi care vor reprezenta România la cea de-a 26-a ediţie a Campionatului Balcanic de atletism în sală, competiţie programată să se desfăşoare mâine, la Istanbul.

Sportivul pregătit de Augustin Iancu şi Robert Munteanu va concura în proba lui favorită, 60 de metri plat, în care a şi devenit, recent, campion naţional cu timpul de 6.77 secunde. În aceeaşi probă, România va fi reprezentată şi de vicecampionul naţional Marius Gabriel Ţone.

Anul trecut, Rezmiveş a participat la ediţia în aer liber a Campionatului Balcanic, de la Cluj, reuşind să cucerească medalia de argint alături de ştafeta de 4×100 metri. Întrucât venea după o accidentare, el nu a participat în proba individuală.

Delegaţia „tricoloră”, care a plecat astăzi spre Istanbul, este compusă din 50 de persoane, printre acestea numărându-se, în calitate de secretar general al Federaţiei Române de atletism, şi coordonatorul secţiei de atletism a CSM Ploieşti, Augustin Iancu.

A 26-a ediție a Campionatului Balcanic de atletism în sală pentru seniori reuneşte la start 236 de sportivi din 18 țări: Albania, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Croația, Muntenegru, Cipru, Kosovo, Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Armenia, Grecia.