Box: Livia Botică este campioană europeană de junioare la categoria „+80 kg”!

Box: Livia Botică este campioană europeană de junioare la categoria „+80 kg”!

Sportiva secţiei de box a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Livia Maria Botică, a devenit în această după-amiază, la Sofia, campioană europeană de junioare la categoria „+80 kg”, confirmând performanţele din ultimii doi ani, în care a fost campioană naţională (2019 şi 2020) şi câştigătoare a Cupei României (2020).

Eleva lui Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea s-a impus astăzi în finală în faţa polonezei Weronika Bochen, la capătul unui meci abordat perfect din punct de vedere tactic: având în faţă o adversară cu circa 20 de cm mai înaltă şi minim 20 de kilograme în plus, Lidia „a alergat-o” permanent pe poloneză şi nu i-a oferit prilejul de a-şi pune în valoare forţa superioară. A lovit, în schimb, cu o frecvenţă care a descumpănit-o pe adversară şi i-a determinat pe arbitri să-i acorde victoria în unanimitate, scor 5-0. „A făcut un meci excelent, din toate punctele de vedere! Am vorbit cu ea aseară şi mi-a promis că va da totul în ring pentru a deveni campioană europeană, iar astăzi s-a ţinut de cuvânt. Sunt atât de fericit, că nici nu ştiu pe unde merg”, ne-a spus antrenorul coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor, aflat la Arad, alături Adrian Pîrlogea şi de cei 9 sportivi care reprezintă clubul la Campionatul Naţional de Cadeţi, programat să înceapă mâine.

În semifinale, Livia Botică trecuse, ieri, de reprezentanta Ucrainei, Polina Chernenko, prin RSC (Referee Stop Contest). Ea a fost singura reprezentantă a României care a ajuns în finale, reuşind, iată, să meargă până la capăt şi să asculte imnul naţional de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Felicitări, Livia!

Galerie foto: