Echipa de handbal a CSM Ploieşti, înfrângere nedreaptă la debutul în noua ediţie a Diviziei A!

Echipa de handbal a CSM Ploieşti, înfrângere nedreaptă la debutul în noua ediţie a Diviziei A!

Echipa de handbal seniori a CSM Ploieşti a debutat, din păcate, cu o înfrângere în primul turneu al sezonului 2020-2021 al Diviziei A, găzduit de sala „Mihai Viteazul”, din Turda. Băieţii noştri au cedat nemeritat, cu scorul de 25-24 (14-12), în faţa echipei secunde a celor de la CSU din Suceava, la capătul unei partide în care cele două formaţii au mers „cap la cap” permanent şi, mai important, golul decisiv a venit cu 3 secunde înainte să se audă sirena, la capătul unei faze în care arbitrii Mihai Ciutacu şi Alin Stamatoiu au trecut cu vederea o infracţiune de „paşi” comisă de marcatorul golului 25 al sucevenilor, Bogdan Cozorici.

Asistaţi de pe margine la acest turneu de antrenorul echipei de minihandbal fete, Leonard Cristescu, în contextul în care Silviu Stănescu a avut, recent, un test pozitiv la Covid-19, băieţii noştri au început foarte bine partida de astăzi şi au stat la conducere până în minutul 20. Au avut, chiar, 7-3 în minutul 11, dar sucevenii au reuşit să „intre în meci” până la urmă şi, după încă o treime de repriză, să restabilească egalitatea, 10-10. A urmat o parte a jocului cu multe erori, în special în tabăra noastră, şi puţine goluri, astfel că, până la pauză, s-a consemnat un 2-4 care a fixat tabela la 12-14.

Echilibrul s-a menţinut şi în repriza secundă, atunci când, chiar dacă adversarii s-au desprins în două rânduri la 3 goluri (17-20, min. 46 şi 18-21, min. 48), ajutaţi şi de intervenţiile portarului Mihăilescu, băieţii noştri au avut puterea să revină şi să egaleze „la 24” cu 30 de secunde înainte de final, după două reuşite consecutive ale lui Paraschiv.

Imediat, antrenorul sucevean a cerut time-out pentru a pregăti ultimul atac, unul în care decisivă avea să se dovedească… pasivitatea arbitrilor la „paşii” lui Cozorici, al cărui gol a refuzat o remiză care ar fi fost rezultatul echitabil la capătul celor 60 de minute de joc.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: M. Mihăilescu – C. Albu (7 goluri, 5 din „7 metri”), G. Paraschiv (5), Ed. Gheorghe (5), I. Mirică (3), N. Nicolae (2), D. Rudai (1), Al. Pop (1), R. Floarea, M. Iorga şi V. Păncescu.

Mâine, tot de la ora 12.40 şi tot în Sala „Mihai Viteazul” din Turda, CSM Ploieşti va da piept cu echipa secundă a prim-divizionarei CSM Bacău.

În celălalt meci disputat astăzi în Seria A, CS Politehnica Iaşi – CNE Sighişoara 48-41 (21-19). Vă reamintim că două dintre componentele grupei, CSU Galaţi şi CSU Târgovişte, nu s-au prezentat la acest prim turneu.