FRH vizează încheierea sezonului pe teren: juniorii 1 şi junioarele 3, în stand-by!

FRH vizează încheierea sezonului pe teren: juniorii 1 şi junioarele 3, în stand-by!

Întrunit, ieri, în premieră în varianta videoconferinţă, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a luat o serie de măsuri prin care se doreşte ca toate competiţiile naţionale, la nivel de seniori şi juniori, să se decidă pe teren.

Forul decizional al FRH a aprobat o variantă competiţională cu un program condensat în luna iunie, condiţionată, însă, de hotărârile ce se vor lua la nivel naţional după expirarea celei de-a doua luni de „stare de urgenţă”, pe data de 15 mai. Drept urmare, dacă se va permite revenirea la activităţile sportive în cadrul organizat, va fi aplicat programul competiţional adoptat ieri, în caz contrar luându-se în calcul şi „îngheţarea” definitivă a sezonului.

Din perspectiva CSM Ploieşti, doar la nivel de juniori se pune problema ca două dintre echipe, cea de juniori 1 şi cea a junioarelor 3, să participe la turneele finale de la categoria lor de vârstă.

La juniori 1, dacă se va putea juca, lucrurile sunt clare: băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu vor merge la Turneul final din postura de ocupanţi ai primei poziţii din Grupa Valoare 2. Decizia adoptată ieri de FRH sună astfel: „Pentru juniori 1, 2, 3 masculin şi 1 şi 2 feminin – Disputarea direct a turneelor finale de juniori, cu echipele situate pe locuri calificabile. În cazul în care există restanțe ce pot modifica ierarhia locurilor calificabile, aceste restanțe se vor disputa înainte de turneele finale”. Prin urmare, la nivel de J1, vor merge la Turneul final primele două clasate din cele trei Grupe valoare, plus cele mai bune două formaţii de pe locul al 3-lea: CSM Reşiţa, CSŞ 2 Baia Mare şi AHC Potaissa Turda (Grupa 3), CSM Ploieşti, AHC Dobrogea Sud Constanţa J1 şi CSM Bucureşti (Grupa 2) şi CSU din Suceava şi CSŞ Dinamo Braşov (Grupa 1). Se va mai juca, probabil, o restanţă din Grupa 3, AHC Potaissa Turda – HC Beldiman Arad, necesară pentru a se stabili ordinea în grupă, ce influenţează componenţa celor două serii de la Turneul final.

O situaţie specială este cea de la nivelul junioarelor 3, acolo unde campionatul s-a întrerupt înaintea debutului Grupelor Valoare. Motiv pentru care FRH a venit, deocamdată, cu mai multe variante, după cum urmează: „disputarea direct a turneului final, cu echipele clasate pe locul 1 la încheierea grupelor geografice, sau disputarea de turnee semifinale cu echipele clasate pe primele două locuri la încheierea grupelor geografice și turneu final, sau disputarea de turnee semifinale cu echipele clasate pe primele trei locuri la încheierea grupelor geografice și turneu final”.

CSM Ploieşti a ocupat locul al 2-lea în Seria D geografică, astfel că ar putea fi reimplicată în competiţie doar dacă federaţia adoptă variantele 2 sau 3 propuse ieri, cu turnee semifinale. Dacă la Turneul final vor merge doar câştigătoarele grupelor, atunci, din Seria D este calificată CSŞ Nr. 6 Bucureşti.

Ocupantă a poziţiei a 5-a în Grupa Valoare 2, echipa de juniori 3 îşi încheie parcursul din acest sezon, la fel ca şi cea a junioarelor 2, care participa în Grupa Speranţă 2, federaţia hotărând să anuleze turneele finale de la acest nivel. La categoriile juniori 4 şi minihandbal, în acest an nu se va mai organiza turneu final sau festival, aşa cum se proceda de obicei.

Dacă, la nivel de seniori/senioare, s-au propus şi date concrete privind disputarea meciurilor din Cupa României sau Liga Florilor/Liga Zimbrilor, în schimb, la juniori, încă nu au fost avansate şi perioadele în care ar urma să aibă loc Turneele finale.

Oricum, o decizie finală privind competiţiile se va lua în cadrul următoarei şedinţe a Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, programată pe 18 mai, imediat după expirarea celei de-a doua luni de „stare de urgenţă”.