Loredana Munteanu: „Aş fi de acord să jucăm turneul final şi în luna august!”

Loredana Munteanu: „Aş fi de acord să jucăm turneul final şi în luna august!”

Cu şanse reale de participare la Turneele finale ale campionatului, ba chiar şi cu speranţe la medalii, echipele de baschet feminin junioare ale CSM Ploieşti sunt, ca şi în cazul băieţilor de la handbal J1, în situaţia de a aştepta decizia Federaţiei Române de Baschet cu privire la sezonul 2019-2020.

Echipa de baschet U14 este ca şi calificată pentru Turneul final după un parcurs cu 12 victorii şi 4 înfrângeri în cele 8 turnee preliminare disputate până acum, iar fetele de la U15 aşteptau ultimul turneul al sezonului regulat pentru a da „bătălia” decisivă cu CSŞ Nr. 5 Bucureşti în lupta directă pentru calificarea la turneul în care se decide campioana sezonului.

„Din păcate, şi noi suntem în pericol de a încheia un an de muncă fără a culege roadele, pentru că aveam obiectiv să luptăm pentru medalii, aşa cum am făcut-o în fiecare an cu generaţia de la U14”, spune Loredana Munteanu. Fetele pe care le pregăteşte alături de Corina Savu sunt medaliate cu bronz, anul trecut, la „U13” şi au obţinut locul al 5-lea, în urmă cu doi ani, la categoria de vârstă „U12”.

„Vom vedea ce va fi, pentru că sunt mai multe aspecte de care va trebui să se ţină cont, în cazul în care lucrurile se vor apropia, să spunem, peste o lună, de normalitate. Dacă se vor relua şcolile, probabil că aceasta va fi o prioritate pentru părinţi şi copii, aşa că nu va fi uşor pentru federaţie să condenseze finalul de sezon astfel încât copiii să poată face şi şcoală şi sport. Apoi, probabil că la unele categorii de vârstă ar fi mai uşor să se gândească un turneu final cu echipele care erau deja ca şi calificate, dar sunt şi unele categorii la care mai erau meciuri decisive de disputat… Vom vedea ce se va decide. Mie dacă mi s-ar spune că putem juca un turneu final chiar şi în luna august, aş fi de acord, pentru că e normal să avem un clasament după un an de antrenamente şi jocuri. Dacă nu vom avea această şansă, nu avem ce face, urcăm la U15 şi ne păstrăm obiectivele de performanţă pentru sezonul următor”, a mai comentat Loredana Munteanu.

Altfel, în această perioadă, şi la baschet s-a adoptat „moda” antrenamentelor online, componentele ambelor grupe fiind „convocate” zilnic, în jurul orei prânzului, la şedinţe de pregătire coordonate de antrenorul secţiei de atletism a clubului, Robert Munteanu, după consultări cu Loredana Munteanu şi Corina Savu. Sunt şi câteva cazuri fericite, unele dintre fete stând la curte şi având coşuri de baschet instalate, aşa că ele pot lucra suplimentar mai multe exerciţii specifice baschetului.

Şi, pentru că şi antrenorii au tot timpul câte ceva de învăţat, Loredana Munteanu şi Corina Savu au participat, în ultima săptămână, la două întâlniri… online cu lectori care prezintă diverse teme prin intermediul paginii de Facebook a Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet. Primii lectori au fost antrenorul principal al lotului Naţional de Seniori al României şi al echipei Dinamo Ştiinţa Bucureşti ,Tudor Costescu, care a abordat tema „Presingul pe tot terenul”, şi antrenorul campioanei României la baschet masculin, Cristian Achim, care a vorbit despre „Apărarea om la om vs apărarea în zonă – Argumente şi moduri de a le folosi”.