Echipa de handbal juniori 1 a clubului, victorie clară în derbiul cu CSM Bucureşti!

Echipa de handbal juniori 1 a clubului, victorie clară în derbiul cu CSM Bucureşti!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti a reuşit, în această după-amiază, să obţină o victorie importantă în derbiul Seriei C, cu CSM Bucureşti, disputat în Sala Sporturilor Olimpia. Băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu s-au impus cu 28-20 (16-8) şi le-au administrat oaspeţilor prima înfrângere din acest sezon, revanşându-se, totodată, pentru eşecul suferit în tur, în etapa a 2-a, cu 37-26.

Confruntarea dintre cele mai bune echipe ale grupei a fost, aşa cum era de aşteptat, extrem de încrâncenată, cu apărări aprige, cu nerv şi nervi, însă deznodământul nu poate fi pus de nimeni la îndoială, chiar dacă ambele tabere au avut şi nemulţumiri legate de unele decizii ale brigăzii de arbitri. Partida a stat sub semnul echilibrului până în minutul 20, când tabela indica egalitate, 8-8, dar au urma zece minute de coşmar pentru oaspeţi, care n-au mai reuşit să înscrie vreun gol, încasând, în schimb, tot atâtea câte primiseră până în acel moment! Portarul Mihai Oprea a fost imperial între buturi, iar, la poarta cealaltă, fiecare acţiune de atac a băieţilor noştri s-a transformat în gol.

Începută de la 16-8, repriza secundă a adus, cum era de aşteptat, încercarea bucureştenilor de a reintra în meci şi, după o primă tentativă la care ai noştri au avut răspuns, scorul strângându-se la 17-12 (minutul 36) pentru ca, imediat, să se facă 21-14 (minutul 46), a venit o serie de patru reuşite ale elevilor lui Iulian Stamate ce l-au determinat pe Silviu Stănescu să solicite time-out. Era minutul 49 şi tabela indica 21-18. Indicaţiile oferite şi-au făcut efectul şi s-a ajuns imediat la 23-18 şi 24-19 (minutul 55), moment în care avea să se consemneze şi ultimul gol marcat de vizitatori, pentru 24-20. Ultimele cinci minute au semănat cu cele din finalul primei părţi, dar cu celălalt portar al nostru, Adrian Tănăsescu, făcând minuni în poartă: a apărat „7 metri” şi a scos în situaţii de „unu la unu” când aveam trei jucători eliminaţi, totul în uralele unei tribune care a trăit la intensitate maximă derbi-ul din „Olimpia”.

S-a terminat 28-20, băieţii dovedind că eşecul la scor din tur a fost doar un accident şi că vor lupta şi în acest sezon pentru turneul final şi – de ce nu? – pentru o medalie.

În partida de astăzi, Silviu Stănescu i-a folosit pe: M. Oprea, Ad. Tănăsescu – C. Albu (8 goluri), I. Mirică (6), I. Mereu (5), R. Floarea (3), Al. Pop (2), V. Alici (1), N. Nicolae (1), D. Rudai (1), G. Paraschiv (1), R. Pantazi, M. Iorga şi A. Iliescu.

În runda a 10-a, CSM Ploieşti va juca, sâmbăta viitoare, în deplasare, cu CSŞ Craiova.

Băieţii au jucat şi joi, în Divizia A, tot în Sala „Olimpia”, pierzând confruntarea cu echipa secundă a Stelei Bucureşti, cu scorul de 24-28 (11-14). Mâine, ei au un nou meci, în etapa a 9-a, urmând să se deplaseze în Capitală pentru partida cu CSM Bucureşti Divizia A. În runda a 10-a, CSM Ploieşti va juca, duminica viitoare, în Sala „Olimpia”, cu „satelitul” celor de la AHC Dobrogea Sud Constanţa.

În acest weekend au jucat şi junioarele 3 ale clubului, care au câştigat, previzibil, cu 42-18 (26-9), derbiul local cu CSŞ Ploieşti. Meciul a contat pentru etapa a 10-a a Seriei D şi s-a disputat vineri seară, în Sala „Tel George Junior”. Fetele pregătite de Robert Comendant rămân pe primul loc în serie şi vor juca, în runda a 11-a, duminica viitoare, la Activ CSO Plopeni.

Echipa de handbal juniori 3 a stat în acest weekend, dar de săptămâna viitoare se va întoarce la competiţia din Seria C, urmând să joace, sâmbătă, în deplasare, cu CSŞ Ploieşti. Tot atunci, revin în competiţie după o săptămână de pauză şi junioarele 2, care vor juca, tot sâmbătă, acasă, cu CSŞ Dinamo Braşov.

Galerie foto, juniori 1: CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 28-20 (16-8)