Înfrângere la Târgu Mureş pentru echipa de baschet masculin a clubului

Înfrângere la Târgu Mureş pentru echipa de baschet masculin a clubului

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a pierdut, în această seară, cu 91-87 (29-17, 15-18, 24-29, 23-23), partida disputată în deplasare, la CSM Târgu Mureş, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 1. Programarea meciului înaintea weekend-ului a făcut ca antrenorul Eugeniu Melnic să nu se poată baza pe o rotaţie prea mare, mai mulţi jucători, printre care şi Alexandru Neguţ, neputând să onoreze, din varii motive, deplasarea de astăzi.

În aceste condiţii, cu doar zece jucători trecuţi în raportul de arbitraj, dintre care doar şapte au adunat minute mai multe, echipa noastră nu a putut duce până la capăt lupta cu formaţia gazdă, plătind şi pentru debutul ezitant de meci, în care s-a văzut condusă chiar şi la 15 puncte. Şi, de parcă rotaţia nu era suficient de scurtă, chiar înaintea pauzei s-a accidentat şi Adrian Blidaru, astfel încât partea secundă a fost dusă de mai tinerii jucători din lot, avându-i drept „locomotive” pe Carabulea şi Ianuli. De altfel, cei doi au fost, din nou, cei mai buni marcatori ai echipei, adunând 64 de puncte împreună, cu 7 mai puţine decât în runda anterioară. Alături de ei, o contribuţie importantă la totalul de 87 de puncte al CSM Ploieşti a avut-o tânărul Alexandru Chirilă, care a răsplătit încrederea tot mai mare arătată de staff-ul tehnic în ultimele etape cu 11 puncte marcate.

În ceea ce priveşte desfăşurarea jocului, aşa cum spuneam, debutul meciului a fost cel care i-a costat foarte mult pe băieţii noştri, eforturile făcute pentru a reveni de la -15 având să se vadă în ultimele minute, când lipsa de luciditate, faulturile acumulate şi rotaţia scurtă s-au dovedit decisive. CSM Ploieşti a şi condus cu 3 puncte la jumătatea sfertului 4, dar câteva decizii neinspirate au dus, până la urmă, la victoria gazdelor, cu 91-87.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat în această seară: Carabulea (34 puncte, 4×3), Ianuli (30, 1×3), Al. Chirilă (11, 2×3), Blidaru (5), M. Comănescu (4), C. Velcea (3), R. Teodorescu, G. Ioniţă, B. Nicolae şi O. Iancu.

„Sunt foarte bucuros că unii dintre tinerii noştri jucători demonstrează că au caracter şi pot lupta cu echipele mai experimentate, chiar dacă, uneori, asta nu este suficient pentru a obţine şi victorii. Avem foarte mult de lucrat dacă vrem să facem următorul pas şi, cu cât vom înţelege cu toţii mai repede acest lucru, cu atât mai devreme vom începe să câştigăm astfel de meciuri”, a declarat antrenorul Eugeniu Melnic.

În etapa a 6-a, CSM Ploieşti va juca, pe teren propriu, cu CSU Ploieşti, meciul urmând să se dispute, cel mai probabil, duminică, 17 noiembrie.