Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti, victorie importantă la ACS Tonus Bucureşti!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti, victorie importantă la ACS Tonus Bucureşti!

Weekend-ul a adus doar două meciuri oficiale pentru echipele de handbal juniori ale CSM Ploieşti, soldate cu o victorie, cea a juniorilor 1, la ACS Tonus Bucureşti, şi o înfrângere, a juniorilor 3, în derbiul Seriei C, cu CS Orăşenesc Mizil.

Echipa de handbal juniori 1 a câştigat fără emoţii un meci ce se anunţa extrem de dificil, pe terenul celor de la ACS Tonus Bucureşti, formaţie care începuse bine sezonul, dar s-a cam… înmuiat când a dat de echipele bune ale seriei: CSM Bucureşti şi, acum, CSM Ploieşti.

Elevii lui Silviu Stănescu au tratat extrem de serios partida de sâmbătă, din Sala Antilopa, iar până la pauză rezolvaseră lucrurile. Era deja 18-9, aşa că în partea secundă au redus motoarele, iar gazdele au reuşit să piardă cât de cât onorabil, la doar 6 goluri diferenţă: 26-32. Tehnicianul echipei noastre i-a folosit pe: M. Oprea – C. Albu (12 goluri), I. Mirică (9), R. Floarea (5), N. Nicolae (2), R. Pantazi (2), V. Alici (1), D. Rudai (1), Al. Pop, I. Mereu şi G. Paraschiv.

Cu un bilanţ de 3 victorii şi o înfrângere, băieţii noştri ocupă locul al 3-lea al clasamentului Seriei C şi se pregătesc de… o pauză la categoria lor de vârstă, întrucât campionatul este întrerupt până pe data de 30 octombrie. Zi în care CSM Ploieşti va juca, pe teren propriu, cu CSŞ Râmnicu Vâlcea.

Cealaltă echipă care a avut meci în weekend, cea a juniorilor 3, a pierdut cu 35-16 (20-8) partida considerată pe teren propriu, dar disputată în Sala Tel George Junior, în compania celei mai bune formaţii a Seriei C, CS Orăşenesc Mizil.

Meciul a fost echilibrat doar în primele minute, însă, de la 3-4 (min 6), scorul s-a dus la 3-8 (min 11) şi lucrurile au devenit tot mai clare. S-a mers „cap la cap” până la 7-12, apoi oaspeţii au mai avut o serie de cinci goluri consecutive şi s-a ajuns la 7-17. A fost 8-20 la pauză, iar, la final, un şi mai clar 16-35 în favoarea echipei care va domina, cu siguranţă, Seria C.

Ramona Ştefan a folosit în meciul de sâmbătă următorul lot de jucători: B. Nuţă, D. Ştefan – Şt. Vîlcu (6 goluri), M. Crăciun (3), A. Dumitrache (2), M. Sîrbu (2), D. Pioaru (1), B. Bondarenco (1), D. Ioniţă (1), I. Stănescu, M. Matei, D. Constantin, R. Enescu, R. Ciupitu, A. Voicu şi R. Floroiu. Băieţii ocupă locul al 3-lea al clasamentului, cu 3 victorii şi o înfrângere, iar sâmbătă vor juca, în etapa a 6-a, la ACS Academia Junior Ploieşti.

Alte două echipe ale CSM Ploieşti care aveau programate meciuri în weekend vor juca, până la urmă, în cursul acestei săptămâni: formaţia ce combate în Seria B a Diviziei A joacă luni, de la ora 14.00, în Sala „Olimpia”, cu CS Medgidia, iar cea a junioarelor 3 are meci joi, 10 octombrie, cu CSO Voluntari, după ce runda a fost amânată cu câteva zile de Federaţia Română de Handbal.