Judoka David Ţugui, medalie de aur la Campionatele Balcanice „U13”!

Judoka David Ţugui, medalie de aur la Campionatele Balcanice „U13”!

În perioada 5-7 iulie, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, din Timişoara, a găzduit Campionatele Balcanice de judo „U13”, competiţie la care au participat 204 sportivi din opt ţări: Bulgaria, Bosnia, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Turcia şi România.

Din delegaţia ţării noastre au făcut parte şi doi sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, David Ţugui şi Bianca Ungureanu, care au reuşit să obţină o medalie de aur, respectiv un loc V.

David Ţugui a concurat la categoria „+60 kg”, reuşind să obţină medalia de aur după ce şi-a învins toţi adversarii: bulgarul Nikolay Kuzmanov, bosniacul Ajdin Hrnjica, grecul Lampros Manaveris (în semifinală) şi bosniacul Luka Ilic (în finală).

Bianca Ungureanu a fost a V-a la categoria „40 kg”, după următorul parcurs: victorii cu grecoaica Papastergiou şi muntenegreanca Katarina Garcevix, apoi înfrângere în semifinale la Sinem Oruc (Turcia) şi din nou eşec în lupta pentru bronz în disputa cu Konstantina Chaidou (Grecia).

La această ediţie a Campionatelor Balcanice „U13”, România a intrat în posesia a 23 de medalii (5 de aur, 7 de argint şi 11 de bronz), clasându-se a doua în ierarhia generală, după Turcia (19 medalii – 7 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz) şi înaintea Bosniei (16 medalii – 5 de aur, 4 de argint şi 7 de bronz).

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.