Medalii europene pentru sportivii secţiei de karate a CSM Ploieşti!

Medalii europene pentru sportivii secţiei de karate a CSM Ploieşti!

Cea de-a XXXIV-a ediţie a Campionatelor Europene de Karate Tradiţional a avut loc, anul acesta, în România, fiind găzduită, în weekend, de Sala de sport a Universităţii din Piteşti. La competiţia organizată de Federaţia Română de Karate Tradiţional (FRKT), sub egida European Traditional Karate Federation (ETKF) au luat parte peste 400 de sportivi din 20 de ţări, întrecerea fiind onorată cu prezenţa de o serie de personalităţi ale karate-ului tradiţional mondial, precum preşedintele ETKF, Vladimir Iorga (profesor la Universitatea de medicină din Belgrad), fratele acestuia, marele maestru dr. Ilija Iorga (fondator al stilului Fudokan), preşedintele FRKT, Nicolae Marandici, precum şi alţi maeştri internaţionali, preşedinţi de federaţii din Europa şi antrenori de loturi naţionale.

Din lotul României au făcut parte şi 9 sportivi de la CSM Ploieşti, care au reuşit să ne reprezinte cu cinste şi să cucerească 11 medalii, dintre care 7 de aur, una de argint şi 3 de bronz, astfel:

– Mihaela Ciuranu, Sorana Frâncu, Emanuela Irimia – campioane europene la proba Kata echipe cadeţi (14-15 ani);

– Dragoş Hriţcu, Alexandru Nicolae, Rafael Nicodim – campioni europeni la proba Kata echipe juniori (16-17 ani);

– Dragoş Dumitru – medalie de argint la Kata individual şi medalie de bronz la Kumite individual tineret (18-20 ani);

– Eduard Dobre – medalii de bronz la Kata individual şi Fukugo tineret (18-20 ani);

– Sorin Niţă – medalie de aur, din postura de component al echipei de Kata la categoria older seniors (35-49 ani).

Încântat de evoluţia elevilor săi, antrenorul emerit Liviu Apostol, coordonatorul secţiei de karate a clubului, ne-a declarat: „Sunt foarte mulţumit de performanţele sportivilor, noi reuşind, şi cu sprijinul antrenoarei Ileana Apostol, să obţinem o serie de rezultate la care poate că nici nu ne aşteptam. Ţin să mulţumesc pentru susţinerea primită şi conducerii clubului, care a înţeles că, deşi karate-ul tradiţional este sport neolimpic, munca sportivilor la antrenamente este la fel de intensă ca şi la sporturile olimpice, mai ales atunci când vine vorba despre obţinerea performanţelor internaţionale”.

Galerie foto: