Atleţii de la CSM Ploieşti, de 4 ori pe podium la „internaţionalele” României, de la Cluj!

Atleţii de la CSM Ploieşti, de 4 ori pe podium la „internaţionalele” României, de la Cluj!

 

Atleţii de la CSM Ploieşti au participat, vineri şi sâmbătă, la Campionatele Internaţionale „Iolanda Balaş Soter” ale României – Ediţia a 64-a, desfăşurate pe „Cluj Arena”, reuşind să urce în trei rânduri pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi să intre în posesia unei medalii de argint.

Prima zi a debutat cu argintul adus de Cristian Radu în proba de 400 metri (timp 47:42 secunde), în aceeaşi cursă David Năstase reuşind să vină al 5-lea (cu 47:75 secunde). Tot vineri, doi dintre sportivii clubului nostru, Costin Homiuc şi Alexandru Geamănu, au cucerit aurul în proba de 4×100 de metri, din postura de membri ai ştafetei echipei naţionale a României. În aceeaşi cursă, ştafeta CSM Ploieşti, formată din Cristian Radu, David Năstase, Constantin Andonii şi Mihai Lazăr, a ocupat locul al 4-lea.

Sâmbătă, prima medalie de aur a fost obţinută de Rareş Toader, în proba de „aruncarea greutăţii”, performanţa de 20,60 metri reprezentând un nou record naţional de tineret şi record al campionatelor internaţionale ale României. În plus, reuşita i-a adus lui Rareş Toader poziţia secundă în ierarhia celor mai bune performanţe din concurs (conform tabelei internaţionale de punctaj), după Florentina Marincu, câştigătoarea probei de săritura în lungime, cu 6.87 metri.

Tot sâmbătă, ştafeta de 4×400 metri băieţi, alcătuită din David Năstase, Constantin Andonii, Mihai Lazăr şi Cristian Radu, a cucerit medalia de aur, cu timpul de 3:13.07 minute.

Dacă Petre Rezmiveş, cel mai valoros sprinter al clubului, a avut ghinionul să se accidenteze în finala probei de 100 metri, în schimb, David Năstase şi-a realizat baremul de participare la Campionatul European de Tineret, iar juniorii Alexandru Geamănu şi Florin Nica au avut evoluţii promiţătoare în perspectiva îndeplinirii obiectivului de la Campionatul Naţional de Juniori, ambii realizând, la Cluj, recorduri personale.

Atleţii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu.

Galerie foto: