Hipodromul Ploieşti: conferinţă de presă cu ştaif înaintea reuniunii de sâmbătă!

Hipodromul Ploieşti: conferinţă de presă cu ştaif înaintea reuniunii de sâmbătă!

În perspectiva Reuniunii de trap de sâmbătă, Hipodromul Ploieşti a găzduit, în această după-amiază, o conferinţă de presă la care au participat Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, preşedintele Federaţiei Române de Trap, Marian Manea, senatorul Emanoil Savin, proaspăt proprietar de cai, ce l-a avut drept invitat pe fostul mare boxer, Lucian Bute, deputatul Răzvan Ursu şi reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan. Spre final, li s-a alăturat celor din prezidiu şi acţionarul principal al SC Oltina Impex, Cosmin Olteanu, un alt om de afaceri care, alături de Emanoil Savin, a venit în ultima vreme aproape de activitatea de pe Hipodromul Ploieşti.

Conferinţa a fost deschisă de Emanoil Savin, cel care va susţine reuniunea de sâmbătă atât cu premii pentru driveri la fiecare cursă, cât şi prin sponsorizarea uneia dintre întreceri – Premiul Alexandros -, ce va avea loc la ora 12.30. „Sunt un om care susţine sportul, iar domnul Marian Manea a reuşit să mă atragă şi spre cursele de trap, aşa că am cumpărat doi cai ce participă, deja, la curse. Suntem în faţa unei prime ediţii a Cupei Alexandros, care sper să devină una tradiţională pe hipodrom şi vă mărturisesc că sper să atragem cât mai mulţi sponsori pentru a susţine această activitate de pe hipodrom. Peste două săptămâni, vom avea un om puternic, pe domnul Cosmin Olteanu, care va sponsoriza o cursă chiar la un nivel superior mie. Am reuşit să-l atragem şi pe el spre hipodrom, să ajutăm la dezvoltarea acestei activităţi, dorinţa fiind, în perspectivă, de a introduce Hipodromul Ploieşti pe harta internaţională a hipismului”, a spus senatorul Emanoil Savin.

La rândul lui, Marian Manea a apreciat că „prin demararea colaborării cu Casa de pariuri Fortuna, am rezolvat una dintre cele mai mari probleme din ultima vreme pentru că, aşa cum se ştie, pentru ca activitatea de trap să fie recunoscută, trebuie să se desfăşoare pe un hipodrom, cu public, iar cursele să fie cotate la pariuri. În toată lumea asta, nu există această activitate dacă nu este susţinută de pariuri. Avem promisiunea că se va implementa pariul mutual, moment în care vom avea garanţia că trapul românesc se va dezvolta aşa cum ne dorim cu toţii. Cert este că hipodromul s-a schimbat mult în bine, este meritul celor de la CSM Ploieşti pentru asta şi mă bucur foarte mult când văd că afluenţa publicului creşte de la o reuniune la alta şi, mai ales, că în zona în care copiii se plimbă cu poneiul se stă la coadă”. Marian Manea a avut o mică surpriză şi pentru doi dintre invitaţi: „Vreau să le propun domnilor Cristian Ganea şi Emanoil Savin să accepte calitatea de membri de onoare ai Federaţiei Române de Trap, iar domnului Savin, chiar funcţia de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Trap, pentru că sunt multe probleme de natură organizatorică şi juridică pe care trebuie să le rezolvăm cu sprijinul dânsului”. Propunerile au fost acceptate de cei doi invitaţi.

Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, a spus, la rândul lui: „Pot să le transmit ploieştenilor, în general, şi iubitorilor de hipism, în special, că aici, la Hipodromul din Ploieşti, cu sprijinul echipei de aici, totul se va dezvolta de la an la an. Vom veni cu lucruri noi, care să ajute această activitate importantă pentru oraş, deoarece, în afară de fotbal şi hipism, nu mai avem alte activităţi sportive reprezentative”.

Invitat special de Emanoil Savin la conferinţa de astăzi, dar şi la reuniunea de trap de sâmbătă, fostul campion de box Lucian Bute a precizat: „Sunt onorat de invitaţia primită din partea domnului Savin şi a organizatorilor şi, cum programul mi-a permis, eu fiind într-o scurtă vacanţă în România, am acceptat cu plăcere să fiu azi aici, dar şi să asist la cursele de sâmbătă. Va fi o premieră pentru mine, deoarece nu am mai văzut curse de trap decât la televizor şi, poate, cine ştie, în viitor voi ajunge să cumpăr un cal şi să fiu mai implicat”.

Reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan, a anunţat că „sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem asigura şi parierea la Hipodrom, în ziua curselor, nu doar online, aşa cum se întâmplă acum. Vă mărturisesc că este o lecţie şi pentru noi vizavi de această activitate pe care o desfăşurăm în România şi mai avem multe lucruri de învăţat. Trebuie să dezvoltăm o reţea pentru a asigura transmisiile tv ale curselor, la fel cum sperăm ca, probabil începând cu anul viitor, după ce vom avea o bază solidă a activităţii de aici, să putem trece şi la pariul mutual”.

Deputatul Răzvan Ursu a spus, la rându-i: „Constat cu bucurie că cei de la CSM Ploieşti au reuşit să îndrepte corabia şi să o ducă într-o direcţie bună, în sensul că avem spectatori, competiţie şi curse de trap, galop şi ogari. Avem un hipodrom funcţional şi asta este cel mai important!”

În final, Marian Manea a mai avansat o idee interesantă: „Ne dorim ca acest hipodrom să fie dotat cu instalaţie de nocturnă. Am discutat deja cu autorităţile locale şi am anunţat că Federaţia Română de Trap va pune la dispoziţie stâlpii de nocturnă, urmând ca altă societate să realizeze proiectul şi instalaţia. Nu vă puteţi închipui cum ar arăta hipodromul dacă reuniunile s-ar desfăşura în nocturnă!”.

Reuniunea de sâmbătă va debuta la ora 11.00, şi va avea în program cinci curse de trap.

Galerie foto: