Semifinală cu ACS Dan Dacian, pentru echipa de baschet U13 a CSM Ploieşti!

Semifinală cu ACS Dan Dacian, pentru echipa de baschet U13 a CSM Ploieşti!

Echipa de baschet feminin „U13” a CSM Ploieşti a pierdut, astăzi, ultimul meci din Grupa 1 a Turneului final de la Sfântu Gheorghe, în faţa celor de la LPS Alba Iulia, şi va juca de pe locul al 2-lea al clasamentului în semifinalele campionatului.

Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu au cedat la mare luptă în confruntarea de astăzi, la capătul a 40 de minute în care fiecare dintre cele două formaţii a avut şansa ei, dovadă că s-au consemnat nu mai puţin de 20 de schimbări la conducerea partidei, 12 dintre acestea numai în ultimul sfert! Meciul s-a decis, practic, în ultimele zece minute, atunci când CSM Ploieşti a avut, în două rânduri, şansa desprinderii decisive, la 48-43 şi 50-45, dar adversarele au reuşit, de fiecare dată, să revină şi să întoarcă situaţia. Fetele noastre au condus cu 15 secunde înainte de final, 58-57, dar un fault antisportiv ce le-a oferit celor de la Alba Iulia şansa de a beneficia de două „libere” şi de ultimul atac al jocului a făcut ca victoria să le revină, până la urmă, adversarelor: 58-60 (10-12, 16-12, 14-17, 18-19).

Lotul folosit astăzi de Loredana Munteanu a fost următorul: Karina Munteanu (20 puncte), Daria Iordăchescu (15), Agnes Zane (11), Daria Tănase (7), Andreea Dumitru (3), Ioana Savu (2), Ines Vârlan, Olivia Sandu, Alexia Dedu, Sabina Chirilă, Natalia Bărăscu şi Alexia Apostolache.

Înfrângerea nu schimbă esenţial datele problemei, ci doar adversara pe care CSM Ploieşti o va întâlni, mâine, în semifinală. Aceasta va fi ACS Dan Dacian Portocaliu Bucureşti, iar meciul va avea loc de la ora 14.00, în Sepsi Arena. Confruntarea va fi un bun prilej pentru fetele noastre de a-şi lua revanşa în faţa echipei care le-a învins de două ori în acest sezon, 34-48 şi 39-43, în fazele preliminare ale campionatului.

În cealaltă semifinală se vor întâlni, de la ora 12.00, LPS Alba Iulia şi CS Olimpia Bucureşti.