Fete de top! Echipa de baschet U13, calificată în semifinalele campionatului!

Fete de top! Echipa de baschet U13, calificată în semifinalele campionatului!

Echipa de baschet feminin „U13” a CSM Ploieşti şi-a asigurat prezenţa în semifinalele campionatului naţional, după ce a câştigat, astăzi, cel de-al doilea meci din Grupa 1 a Turneului final de la Sfântu Gheorghe, disputat în compania celor de la BC Slam Bucureşti. Fetele pregătite de Loredana Munteanu s-au impus cu 55-49 (11-17, 22-13, 11-10, 11-9), la capătul unei confruntări dificile, în care au fost nevoite să recupereze un deficit de 8 puncte, consemnat, la un moment dat, în primul sfert al jocului: 9-17. A doua secvenţă a meciului a fost, însă, una perfectă pentru CSM Ploieşti, care a intrat la cabine cu un avantaj de 3 puncte (33-30) şi a avut liniştea necesară pentru a juca la siguranţă în repriza secundă.

Loredana Munteanu le-a folosit, şi astăzi, pe toate cele 12 sportive trecute în raportul de joc: Karina Munteanu (21 puncte, foto), Daria Iordăchescu (12), Agnes Zane (7), Daria Tănase (5), Andreea Dumitru (4), Alexia Dedu (2), Ioana Savu (2), Alexia Apostolache (2), Sabina Chirilă, Ines Vârlan, Natalia Bărăscu şi Olivia Sandu.

Mâine, de la ora 12.00, CSM Ploieşti va susţine ultimul meci din Grupa 1, în compania celeilalte echipe deja calificate în semifinale, LPS Alba Iulia, miza fiind doar stabilirea poziţiilor de pe care cele două formaţii vor fi „împerecheate” în semifinale.

În cealaltă grupă, calculele privind semifinalistele sunt ceva mai complicate, trei echipe având, în acest moment, şanse la calificare: ACS Rookies Oradea, ACS Dan Dacian Portocaliu Bucureşti şi CS Olimpia Bucureşti.

Semifinalele competiţiei vor avea loc sâmbătă.