Gimnastele Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, 6 medalii obţinute la „Heliopolis Tournament”!

Gimnastele Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, 6 medalii obţinute la „Heliopolis Tournament”!

Participarea la prima ediţie a „Heliopolis Tournament”, de la Cairo, a fost un succes pentru gimnastele clubului nostru, Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, care au reuşit să cucerească şase medalii, dintre care două de argint şi patru de bronz.

Desfăşurată sâmbătă şi duminică, întrecerea din Egipt a avut la start peste 40 de sportive la categoria „junioare”, fiecare gimnastă prezentând câte trei obiecte în concurs, de-a lungul celor două zile. Denisa Stoian a obţinut medalia de argint la cerc şi a avut note bune la minge şi măciuci, iar Miruna Ciocîrlan a cucerit medalia de bronz la toate cele trei obiecte prezentate: minge, măciuci şi panglică. În urma acestor performanţe, cele două sportive ale CSM Ploieşti au urcat pe podiumul de la individual compus, Denisa ocupând locul al 2-lea, iar Miruna, pe cel de-al treilea.

Un bilanţ apreciat drept foarte bun atât de coordonatoarea secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu, care a fost prezentă la Cairo şi în calitate de arbitru internaţional, cât şi de antrenoarea Simona Puiu. În Egipt, fetele au fost susţinute din tribune de reprezentanţii Ambasadei României la Cairo, însuşi ambasadorul dr. Mihai Ştefan Stuparu ţinând să fie alături de fetele noastre. Acesta le-a oferit reprezentantelor CSM Ploieşti buchete de flori şi a primit, la rându-i, din partea preşedintelui clubului Heliopolis – cel mai vechi şi apreciat club din Cairo, în fiinţat în 2010 – o plachetă ce a marcat organizarea primei competiţii din calendarul FIG organizate vreodată în ţara piramidelor.

Prezenţa CSM Ploieşti la competiţia din Egipt a fost posibilă datorită proiectului susținut din fonduri publice nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes local „Gimnastica ritmică, sport-ambasador al municipiului Ploiești”, iniţiat de antrenoarea coordonatoare a secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu.

În această săptămână, reprezentantele CSM Ploieşti vor fi prezente la Gala anuală organizată de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune 10 gimnaste ale anului 2018. Sâmbătă, alături de Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, va participa o altă sportivă cu rezultate excelente în acest an, Sabina Enache, care se pregăteşte împreună cu Anisia Drăgan la Centrul Olimpic de Junioare, de la Arad.

Galerie foto: