Echipa de baschet masculin, victorie clară cu Ştiinţa Bucureşti: 82-68!

Echipa de baschet masculin, victorie clară cu Ştiinţa Bucureşti: 82-68!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a câştigat la scor, în această seară, partida susţinută în Sala Sporturilor Olimpia în compania primei clasate din Faza semifinală a Ligii I, CS Ştiinţa Bucureşti. Băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu, Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu au tranşat clar derbi-ul etapei a 12-a a acestei faze a competiţiei, reuşind să se impună cu 82-68 (25-20, 25-11, 20-18, 12-19).

Deloc surprinzător, cuplul Burlacu-Santana a fost „locomotiva” unui nou succes al băieţilor noştri, cei doi reuşind să înscrie împreună nu mai puţin de 58 de puncte, nu departe de totalul formaţiei vizitatoare. Chiar şi fără Adi Tudor, accidentat, ploieştenii au făcut un meci foarte bun de-a lungul celor 40 de minute, reuşind să se desprindă decisiv încă din prima repriză, atunci când tabela a indicat, la un moment dat, un incredibil 50-24. A fost, totuşi, „doar” 50-31 la pauză, cu „veteranii” Burlacu (23) şi Santana (14) marcând mai mult decât oaspeţii în primele 20 de minute.

Diferenţa s-a păstrat la un nivel liniştitor şi după pauză, pentru ca, la final, băieţii noştri să se impună cu un absolut meritat 82-68. Pentru CSM Ploieşti, au evoluat astăzi: Burlacu (32 puncte, 2×3), Santana (26, 5×3), Melnic (10), Topologeanu (6), Arteni (3, 1×3), Dogaru (2), Crăciun (2), C. Dumitru (1), Carabulea, Bărbuceanu, Vrabie şi Manu.

Cu victoria de astăzi, CSM Ploieşti ajunge la un bilanţ de 6 victorii şi 5 înfrângeri în Faza semifinală, iar, pentru a prinde unul dintre primele patru locuri ale clasamentului şi a merge la Turneul final, are avantajul de a-şi putea decide singură soarta. Cu trei victorii în cele trei partide rămase de disputat, acasă cu CN Aurel Vlaicu şi „dubla” cu CSM Sighetu Marmaţiei (o partidă fiind restantă), elevii lui Burlacu ar fi siguri de „Final Four”. În cazul unui eşec, dar obligatoriu nu în faţa bucureştenilor, calculele ar deveni mai complicate şi ar fi condiţionate de mai multe rezultate indirecte favorabile.

Drept urmare, suporterii ploieşteni sunt aşteptaţi să-i susţină pe băieţi în cele două meciuri rămase de jucat în Sala „Olimpia” şi programate duminică şi luni. Partida cu CN Aurel Vlaicu se va juca duminică, de la ora 19.30, iar cea cu Sighetu Marmaţiei este programată luni, de la ora 14.00.

În etapa a 26-a, s-au mai jucat meciurile ABC Athletic Constanţa – CSO Voluntari 74-71 şi CSM Sighetu Marmaţiei – CS Cuza Sport Brăila 63-98, iar întâlnirea CN Aurel Vlaicu – CSM Mediaş se va disputa miercuri, de la ora 16.30.

Galerie foto: