Atletul Marius Ionescu, pe locul al 11-lea la „Zurich Maraton de Sevilla”!

Atletul Marius Ionescu, pe locul al 11-lea la „Zurich Maraton de Sevilla”!

Atletul Marius Ionescu a participat, duminică, la prima competiţie din 2018, Maratonul de la Sevilla, reuşind să ocupe locul 11, cu un timp bun: 2:14:54 ore. Rezultatul este unul mulţumitor, sportivul clubului nostru fiind devansat în Spania de şapte atleţi africani şi doar trei europeni (doi spanioli şi un italian). „După un an 2017 în care rezultatele s-au lăsat aşteptate, pot spune că am revenit pe drumul cel bun şi se vede rezultatul muncii. Nu este timpul pe care mi l-am dorit, dar ştiu că se poate mult mai bine, aşa că voi continua pregătirea pentru următoarea competiţie”, a declarat Marius.

Sportivul pregătit de Cătălin Geapana şi Robert Munteanu vine după un stagiu de pregătire în Kenya, desfăşurat în perioada 7 decembrie 2017 – 4 februarie 2018 şi se află acum în Portugalia, unde îşi va continua refacerea şi antrenamentele până pe data de 20 martie.

Timpul realizat la „Zurich Maraton de Sevilla”, 2:14:54 ore, îl plasează în „Top 10” al maratoniştilor europeni pe acest an şi îi garantează în bună măsură prezenţa la Campionatul European de Seniori de la Berlin, din perioada 7-12 august, acolo unde vor participa sportivii cu cei mai buni 60 timpi din 2018.

În funcţie de cum va decurge recuperarea după Maratonul de la Sevilla, Marius Ionescu va decide dacă următoarea competiţie la care va lua startul va fi Semimaratonul de la Venlo (Olanda), din 25 martie, sau Cursa de 10 km din Irlanda, de pe 15 aprilie.