Program infernal: echipa de baschet feminin, patru meciuri în patru zile!

Program infernal: echipa de baschet feminin, patru meciuri în patru zile!

Angajată pe două fronturi, campionatul Ligii I şi cel „U18”, competiţii ajunse în faza semifinală, echipa de baschet feminin a CSM-CSŞ Ploieşti se pregăteşte de un weekend… prelungit infernal, cu patru meciuri programate de vineri până luni, toate în Sala „Olimpia”. Două dintre ele, în Liga I şi alte două, în campionatul „U18”. S-a ajuns în această situaţie din cauza diverselor reprogramări care se fac în cele două competiţii pentru a se putea onora toate meciurile, dar şi pentru a se putea „lega” diferite deplasări ale echipelor, cu scopul de a se reduce unele cheltuieli determinate de distanţele mari dintre oraşe.

Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu încep seria vineri după-amiază, la ora 16.00, cu un joc în compania Rapidului (locul 3), contând pentru etapa a 16-a a Ligii I a Fazei semifinale. Competiţie în care CSM-CSŞ Ploieşti ocupă locul al 6-lea, cu două victorii şi patru înfrângeri.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, 16.00, urmează meciul din campionatul „U18”, cu prima clasată din Grupa a II-a a Fazei semifinale, ACS Napoca Baschet Cluj. Mult mai importantă pentru calificarea din grupă este considerată, însă, confruntarea de duminică, ora 14.00, cu CSŞ Sfântu Gheorghe, adversară directă a fetelor noastre în lupta pentru ocuparea locului al 3-lea al ierarhiei, ultimul care duce în Faza finală a campionatului. Primele două locuri sunt ocupate de adversara de sâmbătă, formaţia clujeană (8/0) şi CS Olimpia Bucureşti (7/2).
Toate cele patru formaţii de pe locurile 3-6 au şanse să prindă ultimul loc calificant: 3. CSŞ Sf. Gheorghe (3/6); 4. CSŞ Sibiu (3/6); 5. CSM-CSŞ Ploieşti (3/5); 6. CN Mihai Eminescu Oradea (2/7).

În Faza semifinală a competiţiei „U18” se dispută două turnee de sală plus un campionat „fiecare cu fiecare” tur-retur. Până în acest moment, a avut loc turneul de la Cluj, din luna decembrie, iar cu partidele din acest weekend se va încheia turul. Va urma, în perioada 9-11 martie, cel de-al doilea turneu de sală, care este posibil să se dispute la Ploieşti, apoi cele cinci partide din retur.

În fine, fetele vor încheia seria de patru jocuri cu întâlnirea de luni, de la ora 11.00, cu Universitatea CSM Oradea, contând pentru etapa a 19-a a Ligii I.

În cele două competiţii, Loredana Munteanu şi Corina Savu se bazează în proporţie de 80%, pe acelaşi lot de jucătoare „U18”.

Programul meciurilor echipei de baschet feminin

Vineri, ora 16.00: CSM-CSŞ Ploieşti – CS Rapid Bucureşti (Liga I, Etapa a 16-a)

Sâmbătă, ora 16:00: CSM-CSŞ Ploieşti – ACS Napoca Baschet Cluj (U18, Etapa a 8-a)

Duminică, ora 14.00: CSM-CSŞ Ploieşti – CSŞ Sfântu Gheorghe (U18, Etapa a 10-a)

Luni, ora 11.00: CSM-CSŞ Ploieşti – Universitatea CSM Oradea (Liga I, Etapa a 19-a)