„Aripa tânără” şi-a făcut treaba: victorie clară cu CSU Braşov: 87-60!

„Aripa tânără” şi-a făcut treaba: victorie clară cu CSU Braşov: 87-60!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a încheiat, în această seară, prima fază a campionatului Ligii I cu o victorie lejeră obţinută în faţa CSU Braşov, scor 87-60, prin care şi-a asigurat primul loc în Grupa 2. Mai importantă decât victoria a fost însă oportunitatea de care Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan au putut profita pentru a le oferi jucătorilor tineri din lot minute bune pe parchet, în condiţiile în care oaspeţii s-au prezentat, la rându-le, într-o formulă lipsită de experienţă.

CSM-ul a început, totuşi, cu Dogaru, Levi Szijarto şi Burlacu în primul 5, Adi Tudor rămânând pe bancă din cauza unei mici probleme medicale, şi diferenţa de experienţă şi de valoare s-a văzut imediat şi pe tabela de marcaj: două triple ale lui Levi Szijarto, una a lui Burlacu, plus o apariţie bună de pe bancă a lui Călin Dumitru (5 puncte) au contribuit la un ecart ce a crescut constant, de la 7-3, la 14-7 şi 24-14 după primele zece minute. Rând pe rând, au început să apară pe teren Crăciun, Vrabie, Carabulea, Scărlătescu sau Dragomir, care au jucat cu dezinvoltură pe faza de atac şi suficient de agresivi în defensivă pentru a-i limita pe oaspeţi, în secvenţa secundă a meciului, la doar 4 puncte. Au fost, la celălalt panou, 25 de puncte marcate de puştii noştri, 7 dintre cei 8 jucători folosiţi pe parcursul sfertului reuşind să-şi treacă numele pe lista marcatorilor.

După 49-18 la pauză, meciul a continuat pe aceleaşi coordonate, cu Burlacu, Levi Szijarto şi Dogaru rămaşi pe bancă, şi un joc plăcut, între două echipe tinere, dornice să pună în practică ce au lucrat la şedinţele de pregătire. A fost ca un antrenament cu public pentru băieţii noştri, mai ales că Burlacu a avut, în sfârşit, prilejul să stea mai mult pe margine şi să-i cheme „la ordine” pentru a le explica unde au greşit şi ce au de făcut pentru a-şi corecta erorile. Meciul a fost mai echilibrat, pentru că oaspeţii au depăşit, parcă, şocul întâlnirii cu Burlacu sau Szijarto, din debut, şi au oferit o replică net superioară. Ei au şi reuşit, de altfel, să câştige cele două sferturi, ambele cu acelaşi scor, 21-19, dar spectatorii ploieşteni au rămas cu impresia bună lăsată de „aripa tânără” a CSM-ului, care a avut câteva realizări aplaudate la scenă deschisă de suporteri.

Cu victoria de astăzi, baschetbaliştii câştigă Grupa 2 a Ligii I, cu un bilanţ de 7 succese şi 3 înfrângeri, şi se pregătesc de faza semifinală, în care se vor reuni, într-o singură serie, primele două clasate din cele patru grupe preliminare. Cele opt echipe se vor confrunta în sistem campionat, „fiecare cu fiecare”, urmând ca primele patru să acceadă la turneul de promovare. Meciurile fazei semifinale vor debuta în a doua jumătate a lunii ianuarie.

CSM Ploieşti – CSU Braşov 87-60 (24-14, 25-4, 19-21, 19-21)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: Dogaru (2 puncte), Bărbuceanu (5), Szijarto (6, 2×3), Burlacu (7 (1×3), Topologeanu (11, 1×3). Au mai jucat: Crăciun (6 puncte), Vrabie (9), C. Dumitru (19, 3×3), Carabulea (8), Scărlătescu (8, 2×3), Dragomir (6, 1×3).

CSU Braşov: V. Duma (6 puncte), S. Calancea (6), Stochici (2), Toţa (15), H. Lazăr (11). Au mai evoluat: V. Georgescu (7 puncte), T. Mureşan, A. Vlad (2), A. Ilieş (11). Antrenor: Vlad Duma.

Arbitri: Andrei Bădilă (Bucureşti), Mihai Săndulache (Bucureşti), Ovidiu Coniac (Ploieşti).

Comisar FRB: Stelian Bănică (Bucureşti).