Echipa de baschet masculin, eşec în faţa „legiunii de români” a Sibiului!

Echipa de baschet masculin, eşec în faţa „legiunii de români” a Sibiului!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a pierdut, în această după-amiază, cu 96-110, confruntarea de pe teren propriu cu echipa secundă a Sibiului. A fost, de fapt, o partidă cu „legiunea română” a primei echipe a ardelenilor, exceptându-l pe „veteranul” Bogdan Popescu, pentru că oaspeţii au venit la Ploieşti cu şase jucători care evoluaseră, vineri seară, şi în meciul din Liga Naţională, cu BC Mureş. În primul „5” s-a regăsit chiar „căpitanul” primei echipe sibiene, Radu Paliciuc, alături de care au evoluat alţi doi obişnuiţi ai formaţiei conduse de Dan Fleşeriu, Mirel Dragoste şi Wilhelm Brosser, plus doi tineri ce au început, şi ei, să prindă minute pe prima scenă, Daniel Gheorghe şi Daniel Banciu.

CSM-ul a început în formula devenită clasică în ultimele etape, dar problema a fost că a avut în faţă o echipă ce a tras impecabil de la distanţă, în special în primul sfert. Opt „triple” au reuşit oaspeţii în primele 10 minute de joc, din doar zece încercări, şi, cum precizia „de afară” a băieţilor noştri a fost diametral opusă, s-a ajuns rapid la un ecart greu de recuperat: 16-36. În condiţiile în care debutul celei de-a doua secvenţe a fost similar, tabela indicând 18-45 în minutul 14, Cătălin Burlacu a ales să le dea credit tinerilor preţ de câteva minute, primind acelaşi răspuns din partea antrenorul sibian Alexandru Kovacs. A fost 37-65 la pauză, cu nu mai puţin de 11 „triple” ale vizitatorilor, aşa că miza reprizei secunde nu a rămas decât un baschet plăcut, care să-i încânte pe cei circa 500 de spectatori din tribune.

Asta şi pentru că scurtele perioade de revenire ale băieţilor noştri au fost stopate de fiecare dată de aceeaşi precizie incredibilă a oaspeţilor la şuturile de la distanţă (17 astfel de reuşite fiind consemnate în contul lor la final). În minutul 34, după triplele lui Tudor şi Burlacu, CSM-ul s-a apropiat la 14 puncte (76-90), dar un time-out luat rapid de Kovacs a zădărnicit cursa de urmărire, pentru că, imediat, sibienii au revenit pe tabelă şi au lămurit definitiv soarta partidei. Pe final, au reapărut pe parchet şi cei mai tineri componenţi ai celor două loturi, iar Vrabie sau Scărlătescu au profitat şi ei pentru a-şi trece în cont puncte.

Sibienii s-au impus până la urmă cu 110-96, miza pentru ei fiind o clasare cât mai bună în competiţia echipelor „satelit”, care aduce clubului avantaje financiare în perspectiva sezonului viitor, însă pentru băieţii noştri nu a fost decât o şansă de a-şi măsura forţele cu o formaţie superioară celor întâlnite până acum şi a afla unde se află înaintea fazei semifinale a campionatului.

Elevii lui Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan joacă şi mâine în Sala „Olimpia”, în ultima etapă a primei faze a Ligii I, adversari fiindu-le, începând cu ora 18.00, baschetbaliştii de la CS Universitar Braşov. Cu punctul primit astăzi, CSM Ploieşti revine pe primul loc al Grupei 2, acolo unde are şansa să şi încheie anul cu o victorie în disputa de mâine.

CSM Ploieşti – BC CSU 2 Sibiu 96-110 (16-36), 21-29, 28-21, 31-24)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 500.

CSM Ploieşti: V. Dogaru (4 puncte), Ad. Tudor (14, 2×3), Szijarto (7, 1×3), Topologeanu (15), Burlacu (37, 3×3). Au mai jucat: Crăciun (6 puncte), Carabulea, Bărbuceanu (5), C. Dumitru (5, 1×3), Vrabie (1), Dragomir, Scărlătescu (2). Antrenori: Cătălin Burlacu, Ionuţ Ivan.

BC CSU 2 Sibiu: Dragoste (31 puncte), Brosser (11), Paliciuc (20), Banciu (9), D. Gheorghe (13). Au mai jucat: Petică (8), Preda (2), Popa, Butiu, Timoftă, Bobângă. Antrenor: Alexandru Kovacs.

Arbitri: Şerban Raşoga, Ovidiu Coniac (ambii din Ploieşti) şi Andrei Răileanu (Focşani).

Comisar FRB: Mihail Luca Badea (Bucureşti).