Echipa de baschet masculin, succes spectaculos cu „satelitul” campioanei!

Echipa de baschet masculin, succes spectaculos cu „satelitul” campioanei!

Iubitorii baschetului din Ploieşti au avut parte de încă un spectacol sportiv de calitate, oferit de noua echipă a CSM Ploieşti, de data aceasta în disputa cu reprezentanta uneia dintre şcolile importante de baschet din România, U-BT Cluj-Napoca. A fost doar echipa secundă a campioanei ultimului sezon, dar paşii corecţi făcuţi în primii ani de tinerii sportivi clujeni şi omogenitatea lotului i-au ajutat să ofere o replică dârză formaţiei noastre. Experienţa lui Burlacu, Adi Tudor, Levi Szijarto şi Vlad Dogaru (Angel Santana a lipsit din motive personale), alături de care încep să crească tinerii Topologeanu, Crăciun, Bărbuceanu sau Carabulea, a avut câştig de cauză până la urmă, chiar dacă finalul a fost pe muchie de cuţit. Băieţii noştri s-au impus cu 74-72 şi au rămas singurii cu punctaj maxim în Grupa a 2-a a Ligii I.

A fost un meci echilibrat în marea majoritate a timpului, chiar dacă ploieştenii au avut, în general, un avans „de control” de 6-8 puncte, forţându-i pe ardeleni să fie într-o continuă urmărire.

Cătălin Burlacu a fost „locomotiva” echipei sale în primul sfert, pentru că oaspeţii au început curajos şi au stat în faţă în primele minute. După 6-10 sau 12-14, CSM-ul a forţat spre finalul primelor 10 minute şi a întors la 20-16, pe lângă cele 8 puncte ale „căpitanului” fiind de reţinut cele 6 marcate de Adi Tudor. A doua secvenţă a jocului a început de la 20-18 şi, chiar dacă au apărut pe parchet tinerii Topologeanu sau Bărbuceanu, băieţii noştri au reuşit să se desprindă la 6-7 puncte. Cei doi tineri baschetbalişti au contribuit cu 13 puncte (Topologeanu – 8 şi Bărbuceanu – 5) pentru un avans ce a adus puţină linişte în tabăra ploieşteană: 37-30 (minutul 18) sau 42-35 (minutul 19). Oaspeţii au revenit însă legând şase puncte şi au intrat la cabine cu deficit de doar o posesie: 43-41.

Diferenţa de două puncte s-a menţinut şi în debutul reprizei secunde, dar, de la 49-47, au urmat 6 puncte consecutive ale băieţilor noştri şi echilibrul părea să se rupă: 55-47 (minutul 28). Ecartul de 8 puncte a stat pe tabelă la ultima pauză (59-51) şi s-a păstrat până cu trei minute înainte de finalul meciului: 68-60! Tinerii clujeni n-au renunţat, însă, şi, după două „triple” consecutive şi încă două puncte ale lui Berculescu, au venit la un singur punct în spate – 69-68, cu 68 de secunde rămase din meci! Dogaru a pătruns pentru 71-68, apoi Crăciun a făcut 73-68 simplu, de sub panou, după ce mingea a circulat perfect pe atac, iar antrenorul Răzvan Cenean a cerut time-out. Mai erau 28 de secunde din meci.

Berculescu a scos coş cu fault la Burlacu, obţinând ca „bonus” şi eliminarea „căpitanului” nostru, a ratat aruncarea suplimentară, dar mingea le-a revenit vizitatorilor pentru încă un atac poziţional, la 73-70. A marcat Abuteir şi, la 73-72, a urmat un time-out cerut de Burlacu, cu 8 secunde rămase de jucat. Repunerea pe atac nu a fost perfectă, dar Adi Tudor a câştigat cumva mingea şi a obţinut un fault antisportiv la Berca, reuşind să transforme doar una dintre aruncări, pentru 74-72. Mai erau 3 secunde şi din nou time-out CSM, băieţii noştri reuşind, după reluare, să păstreze posesia şi să obţină o victorie la două puncte, la fel ca în urmă cu o săptămână, în faţa „satelitului” Mureşului. Un succes frumos, după un nou meci de o calitate bună pentru Liga I, care nu poate decât să ridice nivelul de exprimare al unei echipe care se leagă de la meci la meci şi în care se doreşte ca ecartul dintre grupul jucătorilor experimentaţi şi cel al tinerilor dornici de afirmare să se reducă o dată cu parcurgerea etapelor.

În etapa a 4-a a Ligii I, CSM Ploieşti va evolua, la finalul săptămânii viitoare, în deplasare, pe terenul formaţiei Baschet Club CSU 2 Sibiu.

Partida de astăzi a adus şi o surpriză oferită publicului de CSM Ploieşti, toate întreruperile jocului fiind animate datorită majoretelor din Trupa Happy Dance Junior. Micile dansatoare au contribuit la spectacolul din Sala „Olimpia”, contribuind la un show gustat de cei circa 800 de spectatori prezenţi la eveniment.

CSM Ploieşti – U-BT 2 Cluj-Napoca 74-72 (20-18, 23-23, 16-10, 15-21)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: V. Dogaru (6 puncte), Ad. Tudor (16, 1×3), Szijarto (4), Carabulea (2), Burlacu (21, 1×3). Au mai jucat: C. Dumitru, A. Crăciun (7), M. Vrabie, Topologeanu (13), Bărbuceanu (5, 1×3). Antrenori: Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan.

U-BT 2 Cluj-Napoca: Mureşan (19 puncte), Berculescu (19), Abuteir (11), Vasile, Vida (12). Au mai evoluat: Berca (6), Trifu, Stretea, Văleanu (3), Irimia (2), Ştefan, Brie. Antrenori: Răzvan Cenean şi Mihai Racoviţan.

Arbitri: Andrei Bădilă (Bucureşti), Alexandru Nicolae (Bucureşti), Mihnea Vlad (Iaşi).

Comisar FRB: Marius Marinescu (Bucureşti).