Baschetbaliştii de la „U18”, o victorie şi un eşec în Ardeal!

Baschetbaliştii de la „U18”, o victorie şi un eşec în Ardeal!

Echipa de baschet masculin „U18” a CSM Ploieşti a disputat, în acest weekend, două meciuri contând pentru faza de recalificare a campionatului, la CSŞ Viitorul Cluj-Napoca şi CSŞ Sibiu, reuşind să revină acasă cu un bilanţ onorabil: un eşec şi o victorie. Dacă meciul de la Cluj, contând pentru etapa a 4-a a Grupei III B s-a disputat conform programării, fiind doar devansat cu o zi pentru că, sâmbătă, Sala „Horia Demian” nu avea poziţii libere, în schimb, confruntarea cu sibienii a avut loc tot în deplasare la solicitarea clubului nostru. Partida din etapa a 5-a era prevăzută să aibă loc sâmbătă, la Ploieşti, dar, pentru a se profita de deplasarea făcută în Ardeal, s-a cerut şi obţinut inversarea programării şi, totodată devansarea întâlnirii, cu economiile financiare de rigoare.

Astfel, meciul de la Cluj a avut loc vineri şi a fost câştigat de cei de la CSŞ Viitorul cu scorul de 86-61 (24-26, 17-13, 26-3, 19-19), fiind decis în al treilea sfert. Atunci, băieţilor pregătiţi de Robert Munteanu nu le-a intrat absolut nimic din acţiune, singurele puncte, 3 la număr, venind în urma unor „libere”. Pentru CSM Ploieşti, au jucat: Călin Dumitru (22 puncte), Antonio Crăciun (13), Mugur Tudorache (10), Mircea Topologeanu (7), Teodor Mistodinis (5), Horia Scărlătescu (4), Adrian Răducanu, Sebastian Manu, Justin Tăicuţu, Pavel Costea, Andrei Oprea şi Mihnea Vrabie.

Astăzi, a urmat meciul de la Sibiu, programat tot la orele prânzului şi câştigat de băieţii noştri cu un categoric 81-47 (24-16, 19-9, 14-12, 24-10). Un joc fără istoric, cu un avantaj confortabil obţinut încă de la pauză şi o evoluţie constant bună, dovadă că toate cele patru sferturi ale confruntării au revenit CSM-ului. Au evoluat: Mugur Tudorache (20 puncte), Mircea Topologeanu (20), Mihnea Vrabie (12), Antonio Crăciun (8), Călin Dumitru (7), Adrian Răducanu (4), Teodor Mistodinis (4), Sebastian Manu (3), Pavel Costea (3), Justin Tăicuţu şi Andrei Oprea. Singurul jucător care nu a evoluat a fost Horia Scărlătescu, accidentat în meciul de la Cluj-Napoca.

După 5 etape ale fazei de recalificare, CSM Ploieşti are un bilanţ de trei victorii şi două înfrângeri, cu menţiunea că un singur meci a fost disputat pe teren propriu. Următorul joc al băieţilor pregătiţi de Robert Munteanu este programat tot în deplasare, sâmbătă, 18 februarie, la CS Total Sport Argeş Piteşti.

u18sb1

u18sibiu1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.