Elevele de la CSM Ploieşti, cu tupeu în faţa „studentelor” Clujului!

Elevele de la CSM Ploieşti, cu tupeu în faţa „studentelor” Clujului!

Pentru junioarele de la CSM Ploieşti, astăzi a venit şi al treilea meci disputat în Liga Naţională, fiind evident că le este mai uşor să joace în Sala „Olimpia” şi în faţa unor adversare mai apropiate de ele, ca vârstă. Având în faţă o formaţie clujeană care se ştie că se bazează pe mai multe jucătoare tinere, elevele lui Daniel Gheorghe s-au simţit mai în largul lor şi au reuşit, una peste alta, cel mai strâns scor de la debutul în primul eşalon: 19-34 (8-19).

Debutul de meci a fost chiar încurajator, pentru că, deşi Carmen Amariei a început cu „piesele grele”, Munteanu în poartă, Laslo, Chintoan, Alla Sheiko sau Laura Popa în câmp, CSM-ul a stat aproape în primele 13 minute de joc. Cu Cristina Mititelu inspirată între buturi, cea poreclită „Şosetă” adunând rapid 4 intervenţii salvatoare, fetele noastre au jucat cu tupeu şi au condus cu 1-0 şi 4-3, adversarele fiind, chiar, surprinse de dezinvoltura arătată de Anisa Şerban şi colegele sale.

Normal, din momentul în care oaspetele au început să tureze motoarele, tabela s-a „răsturnat” şi, de la 5-6 (minutul 13), s-a făcut 5-9 (15). Până la pauză, ecartul a crescut la 11 goluri (8-19), pentru ca, în repriza secundă, să asistăm la un joc destul de echilibrat, în condiţiile în care şi Carmen Amariei a folosit toate jucătoarele care au făcut deplasarea. Partea secundă a avut un „parţial” de 11-15, onorabil dacă ţinem cont de diferenţa de vârstă şi de experienţă dintre componentele celor două formaţii, iar rezultatul consemnat la final, 19-34, este cel mai strâns reuşit de junioare în Liga Naţională.

Pentru fete urmează aproape trei săptămâni de pauză în Liga Naţională, următoarea partidă fiind programată, în weekend-ul 14-16 octombrie, la Deva.

 

CSM Ploieşti – Universitatea Cluj 19-34 (8-19)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: Mititelu – I. Dragnea (2 goluri), B. Ionescu (4, 3 din „7 metri”), Gros, Mihart (3), State (1), B. Marin (7). Au mai jucat: A. Dumitru – A. Şerban (2 goluri) Fulgeanu. Antrenor: Daniel Gheorghe.

Universitatea: I. Munteanu – Boian (2 goluri), Sheiko (9), L. Popa (2), Chintoan, Laslo (2), Vălean (2). Au mai evoluat: Enache, Prodan – Tetean (5 goluri), Severin (2, 1 din „7 metri”), Bokaric (3), Puiu (3, 2 din „7 metri”), Vasiliu (2), Tamaş (1), Florean (1). Antrenor: Carmen Amariei.

Arbitri: Ionuţ Cazan şi Gesur Suliman (ambii din Constanţa).

Observator FRH: Doru Dordea (Sibiu).

 

Statisticile partidei

Lovituri de la „7 metri”: 4/1 ratată (Fulgeanu) – 5/2 ratate (Florean, Tamaş).

Eliminări „2 minute”: 5 (B. Ionescu, State, Gros – 2, B. Marin) – 5 (Chintoan, Bokaric, Laslo, Florean, Severin).

Leave a Reply

Your email address will not be published.