Echipele de handbal seniori continuă în Liga Naţională, respectiv Divizia A!

Echipele de handbal seniori continuă în Liga Naţională, respectiv Divizia A!

Veste importantă pentru iubitorii handbalului ploieştean: în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al Clubului, desfăşurată astăzi, s-a decis continuarea activităţii celor două echipe de handbal seniori! Astfel, după ce s-a discutat şi la Federaţia Română de Handbal, care fusese anunţată, ieri, că echipele de la CSM Ploieşti se retrag din cele două competiţii în care participau – Liga Naţională, cea feminină, respectiv Divizia A, echipa de băieţi – s-a stabilit că ambele formaţii vor continua să evolueze în cele două eşaloane.

Astăzi, la sediul clubului, s-a întrunit în premieră Consiliul de Administraţie al clubului, format din consilierii locali Gheorghe Andrei, George Botez, Gheorghe Sîrbu, Sanda Drăgulea şi reprezentanta SPFL Ploieşti, Lilica Lipă, invitaţi fiind directorul clubului, Cezar Stoichiciu, coordonatorul sportiv Cristian Nica, directorul adjunct Marian Stănescu şi coordonatorul secţiei de fotbal, Lucian Rădulescu. În urma analizei situaţiei de la club, s-a stabilit, după o consultare cu reprezentanţi ai Federaţiei Române de Handbal, că trebuie să se facă eforturi pentru continuarea activităţii celor două echipe de handbal, o altă concluzie fiind că, la secţia de fotbal, trebuie să se pună bazele unui Centru de Copii şi Juniori serios, aşa cum s-a şi discutat în această vară inclusiv în Consiliul Local Ploieşti.

Drept urmare, echipa feminină de handbal va juca mâine, de la ora 17.00, meciul din etapa a III-a, de pe teren propriu, cu HC Dunărea Brăila, urmând să se bazeze, în primă fază, pe junioarele clubului. Intenţia este să se facă rapid o reconstrucţie, bazată, evident, pe sportivele care au făcut până de curând parte din lot şi pe alte jucătoare libere de contract ce mai pot fi legitimate în această perioadă.

Totodată, se doreşte ca şi echipa de handbal seniori să-şi continue activitatea, avantajul fiind că jucătorii care au făcut parte din lot nu au apucat să plece la alte echipe.

„În şedinţa de astăzi s-a stabilit că trebuie să facem un efort pentru a menţine handbalul ploieştean la nivelul primelor două ligi, dar şi pentru a nu influenţa competiţia. Există promisiunea Consiliului de Administraţie că vor fi bani pentru participarea în competiţii, aşa că încercăm să mergem mai departe”, spune directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.

Aşadar, mâine, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Olimpia”, CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila, în etapa a III-a a Ligii Naţionale de Handbal feminin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.