Echipa de baschet se fortifică: Angel Nunez şi Baris Aktas vin la Ploieşti!

Echipa de baschet se fortifică: Angel Nunez şi Baris Aktas vin la Ploieşti!

Echipa masculină de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Ploiești continuă să se întărească în perspectiva participării, în premieră, în Liga Națională. După ce au obținut semnătura lui Cătălin Burlacu, președintele onorific al secției dându-și acordul să coboare pe parchet, alături de mai tinerii săi colegi, în sezonul viitor, şi pe cea a pivotului George Toth, coordonatorii proiectului au parafat, astăzi, înțelegeri pe un an cu Angel Nunez (24 ani, 2.03 m, 92 kg), un baschetbalist cu dublă cetăţenie americano-dominicană, şi cu Baris Aktas (25 ani, 1.93 m), component de bază al primei reprezentative a României.

nunez1

Angel Nunez (2.03 metri, 92 kg) este un jucător polivalent, putând să evolueze pe poziţiile 3 şi 4, cu o mână bună de la semidistanță, elegant pe pătrundere și cu un apetit ridicat pentru spectacol. În NCAA, a evoluat preț de două sezoane pentru Louisville, dar cele mai bune cifre le-a avut în ultimul său an universitar, în tricoul lui South Florida (9.6 puncte, 6.1 recuperări). A participat la mai multe concursuri de slam-dunk atât în liceu, cât și în colegiu și, sezonul viitor, alături de CSM Ploiești va întâmpina prima sa experiență în afara granițelor Statelor Unite ale Americii.

În aceste zile, el se află în Panama, acolo unde este calificat cu echipa Republicii Dominicane în semifinalele „Centrobasket 2016”, competiţie rezervată echipelor din America Centrală şi Caraibe. Un filmuleț cu Angel Nunez în rolul principal îl puteți urmări aici:

https://www.youtube.com/watch?v=A3b03iO-3Bs .

aktas

Baris Aktas este unul dintre cei mai râvniţi jucători români ai momentului şi a fost convins, astăzi, să facă pasul spre „Olimpia”. Născut în Turcia, la Konak (Izmir), Aktas a evoluat sub tricolor la două turnee de Campionat European, „U18” – în 2009 şi, respectiv, „U20”, în 2010, iar în ultimii doi ani a devenit un obişnuit al convocărilor la echipa de seniori.

 

Coleg cu Eugen Ilie, în primul sezon de Liga Naţională

Cariera lui Baris Aktas a cunoscut o creştere rapidă, de la o vârstă fragedă. La 18 ani, în primul său sezon în Liga Naţională, conducătorul de joc a împărţit vestiarul, la CS Otopeni, cu antrenorul CSM-ului, Eugen Ilie, şi cu Andrei Căpuşan, bifând două apariţii în ediţia 2009-2010, cu Dinamo Bucureşti şi CSU Cuadripol Braşov. Pentru Aktas au urmat, apoi, trei sezoane care l-au găsit, pe rând, la BC SCM Timişoara – unde a fost coechipier cu George Toth, Dinamo Bucureşti şi CSU Sibiu, reuşind să strângă, în toată această perioadă, 50 de prezenţe în Liga Naţională.

 

A cucerit Cupa la Ploieşti!

Între 2013 şi 2016, noul fundaş al echipei noastre a evoluat pentru Energia Tg. Jiu, echipă care a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimele sezoane. Mai întâi, a dat lovitura pe plan intern, cucerind Cupa României, în 2014, la turneul final desfăşurat la Ploieşti, după ce, în semifinale, gorjenii treceau de CSU Asesoft, iar, în finală, de CSM Oradea. Din postura de câştigătoare a Cupei, Energia Tg. Jiu a evoluat în sezonul următor al FIBA EuroChallenge, având o campanie de poveste, încununată cu bronz în Final Four-ul de la Trabzon. În acel sezon, Aktas şi colegii săi se clasau pe locul 3 şi în play-off-ul Ligii Naţionale, drept pentru care aventura gorjenilor avea să îmbrăţişeze încă un sezon în Europe Cup. În ediţia trecută a cupelor europene, fundaşul de 25 de ani a avut o prestaţie remarcabilă în victoria, scor 85-81, cu legendara Cibona Zagreb, în care a strâns 10 puncte şi 2 pase decisive, iar, în Liga Naţională, cele mai bune cifre le-a înregistrat împotriva Timişoarei: 12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, într-o victorie cu 85-77.

Rămas până în ultimul moment pe baricade la Energia, formaţie care s-a confruntat cu grave probleme financiare în primăvara acestui an, Baris Aktas a încheiat sezonul cu 31 de prezenţe în tricoul gorjenilor, cele mai multe din garnitura formaţiei din Tg. Jiu.

 

În cantonament cu Naţionala, la Bucureşti

Noul component al echipei noastre se află, la momentul actual, într-un stagiu centralizat, la Bucureşti, alături de prima reprezentativă tricoloră, sub comanda lui Marcel Ţenter. Baris Aktas şi colegii săi se vor pregăti la Arena de Baschet până pe data de 30 iunie, după care vor lua drumul Chinei pentru un puternic turneu internaţional. Delegaţia României va reveni în ţară pe 17 iulie şi, după alte câteva zile de antrenamente la Bucureşti, va pleca în Brazilia pentru o nouă serie de jocuri amicale, de această dată împotriva puternicei selecţionate sud-americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.