Final dezastruos de play-out: băieţii au retrogradat în Divizia A!

Final dezastruos de play-out: băieţii au retrogradat în Divizia A!

Echipa de handbal masculin a clubului nostru se întoarce după numai un sezon în Divizia A, ultima etapă a play-out-ului, desfăşurată în această după-amiază, încheindu-se cum era mai prost pentru CSM Ploieşti. Elevii lui Dragoş Dobrescu au pierdut din nou la scor la Baia Mare, la fel ca în sezonul regulat, iar CSM Focşani, această Pasăre Phoenix a handbalului masculin românesc, a reuşit a 5-a victorie în ultimele 7 etape, la Târgu Jiu de data aceasta, asigurându-şi locul la baraj.

CSM Ploieşti avea nevoie de un punct pe terenul lui Minaur pentru a nu depinde de rezultatul meciului dintre Energia şi CSM Focşani, dar partida de la Baia Mare a fost ratată încă din debut. A început de la 3-0 pentru gazde, a avut câteva momente de revenire ale CSM-ului, la 4-3 (minutul 8) şi 7-6 (22), dar „s-a rupt” încă dinainte de pauză, când Minaur s-a desprins la patru goluri: 12-8. Moment în care, la Târgu Jiu, CSM Focşani înscrisese deja cam câte goluri obişnuia să înscrie pe meci în sezonul regulat, conducând miraculos cu 22-16!

Repriza secundă a partidei de la Baia Mare nu a adus nicio schimbare, nicio răbufnire de orgoliu, ci doar un curs al jocului în favoarea gazdelor, care au menţinut în primele zece minute avansul de 4 goluri (17-13, minutul 38, apoi 18-14, minutul 40), după care şi-au luat elan şi au ajuns până la o diferenţă de 10 goluri: 29-19 (minutul 54). Finalul nici n-a mai contat, o revenire tardivă a CSM-ului stabilind rezultatul final la 32-26, ceea ce a echivalat, din cauza victoriei Focşaniului, cu retrogradarea directă după un singur sezon în Liga Naţională.

Într-un meci în care am ratat primele trei aruncări de la „7 metri” de care am beneficiat, CSM Ploieşti a început cu Antonaru – Tărîţă (1 gol), Capotă (4), Dediu (2), Turcu (4), Zamfir (1), Botezatu (5), pe parcurs intrând şi Szopka – Al. Farcaş (3 goluri), Stăncioiu (3), Hoinaru (2), Hodorogea (1) şi Mihoci.

 

Play-out, Etapa a X-a

 

Minaur Baia Mare – CSM Ploieşti 32-26 (12-8)

Danubius Galaţi – HC Vaslui 32-39 (14-23)

Energia Târgu Jiu – CSM Focşani 32-37 (16-22)

 

Clasament play-out

  1. Energia Târgu Jiu – 36 puncte
  2. Handbal Club Vaslui – 36 puncte
  3. Minaur Baia Mare – 36 puncte
  4. CSM Focşani – 32 puncte
  5. CSM Ploieşti – 31 puncte
  6. Danubius Galaţi – 1 punct

Leave a Reply

Your email address will not be published.