Remiză la Focşani şi ne decidem singuri soarta!

Remiză la Focşani şi ne decidem singuri soarta!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au ales calea de mijloc în partida din această seară, de la Focşani, în care fiecare dintre cele trei variante, victorie, egal sau înfrângere ar fi dus la calcule diferite în ultimele două runde rămase de jucat din play-out. Desigur, în toate cele trei cazuri, elevii lui Dragoş Dobrescu aveau nevoie de victorii în continuare, însă remiza consemnată la Focşani a lămurit două lucruri: 1. CSM Ploieşti se mai poate salva direct doar printr-un miracol; 2. Pentru a merge la baraj şi nu a retrograda direct, echipa noastră depinde doar de propriile rezultate, cele două puncte păstrate în faţa Focşaniului oferindu-i această posibilitate.

Meciul de la Focşani a fost, aşa cum era de aşteptat, unul de luptă, stilul agresiv al gazdelor, în special în propria sală, fiind unul recunoscut. Am început bine, conducând cu 3-0 (minutul 4), dar, după 2-5, Focşaniul a revenit şi a întors la 6-5 (14). Apoi, s-a mers „gol-gol” până aproape de pauză, cu gazdele fiind în faţă în următoarele 14 minute şi elevii lui Dragoş Dobrescu egalând de fiecare dată. La 11-11, amfitrionii au ratat un „7 metri” (29), prin Năstăsie, iar Dediu a stabilit scorul reprizei, cu ultimul gol al primei părţi: 11-12.

A doua repriză a fost la fel de nebună, cu o derulare a ostilităţilor ce a făcut imposibilă anticiparea deznodământului: gazdele au început bine şi au condus cu 13-12, au avut mereu un gol avans până la 18-17, după care trei reuşite ploieştene, două ale lui Dediu şi una a lui Turcu, au făcut linişte în sală: 18-20 (minutul 48). Antrenorul Focşaniului, Viorel Ciubotaru, a cerut time-out şi a fost inspirat, pentru că echipa lui a egalat la 20, dar imediat au venit alte trei goluri ale băieţilor noştri (Dediu, Zamfir şi Al. Farcaş) ce păreau să clarifice lucrurile: 20-23 (minutul 51). Am avut trei goluri avans şi două minute mai târziu (21-24), dar meciul nu era jucat. Adversarii au egalat la 24, au făcut-o şi la 25 şi 26, după care au preluat conducerea. Dediu a fost însă providenţial pentru CSM Ploieşti în ultimul minut, egalând în două rânduri: la 27, din acţiune, şi la 28, cu patru secunde înainte de final, din „7 metri”.

CSM Ploieşti a început meciul în formula Szopka – Botezatu (2 goluri), Capotă (3), Zamfir (2), Stăncioiu (4), Dediu (9), Al. Farcaş (4), pentru ca, pe parcurs, să mai intre Antonaru – Turcu (3 goluri), Tărîţă şi Mihoci.

„A fost un meci nebun, într-adevăr, cu multe răsturnări de situaţie şi un final tensionat. Am jucat şi în patru jucători de câmp pe final, când am avut două eliminări, dar am reuşit să încheiem la egalitate, un rezultat satisfăcător, până la urmă. Am făcut un meci bun, cu puţine greşeli tehnice şi avem şansa de a depinde doar de rezultatele noastre”, spune coordonatorul secţiei de handbal masculin a clubului, Ion Nicolae.

În ultimele două etape ale play-out-ului, CSM Ploieşti mai are de jucat cu Energia Târgu Jiu, miercuri, de la ora 17.30, în Sala „Olimpia”, şi Minaur Baia Mare, sâmbătă, în deplasare.

Play-out, Etapa a VIII-a

CSM Focşani – CSM Ploieşti 28-28 (11-12)

Danubius Galaţi – Minaur Baia Mare 28-32 (13-15)

Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 25-25 (13-15)

Clasament play-out

1. Energia Târgu Jiu – 36 puncte

2. Minaur Baia Mare – 33 puncte

3. Handbal Club Vaslui – 30 puncte

4. CSM Ploieşti – 28 puncte

5. CSM Focşani – 26 puncte

6. Danubius Galaţi – 1 punct

Etapa a IX-a (miercuri, 18 mai): CSM Ploieşti – Energia, CSM Focşani – Danubius, HC Vaslui – Minaur.

Etapa a X-a (sâmbătă, 21 mai): Minaur – CSM Ploieşti, Danubius, – HC Vaslui, Energia – CSM Focşani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.