Finala pentru evitarea retrogradării directe!

Finala pentru evitarea retrogradării directe!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti intră în săptămâna în care îşi vor decide soarta, calculele hârtiei vorbind, în acest moment, despre toate cele trei posibilităţi: salvarea directă, participarea la barajul de promovare-retrogradare şi, în cazul cel mai nefericit, retrogradarea directă. Băieţii mai au de jucat la Focşani, mâine, acasă cu Energia Târgu Jiu, miercuri, şi, în ultima rundă, sâmbăta viitoare, la Baia Mare, cu Minaur.

Desigur, cum se spune în sport, cel mai important meci este cel care urmează, cu atât mai mult cu cât CSM Focşani este adversarul direct în lupta pentru locul ce duce direct în eşalonul secund, cele două puncte pe care CSM Ploieşti le are avans în acest moment oferind şi opţiunea unei remize, ce ar oferi în continuarea şansa de a depinde doar de propriile rezultate. Pe de o parte, în cazul unui eşec, misiunea salvării ar fi extrem de dificilă, mai ales că adversarii de mâine mai au de jucat şi cu ultima clasată, Danubius Galaţi, iar, pe de altă parte, o victorie ne-ar asigura, în bună măsură, prezenţa la baraj, plus şansa salvării directe, într-o conjunctură favorabilă şi dacă ne impunem în toate cele trei jocuri rămase de disputat.

Multe opţiuni şi multe calcule, aşadar, în acest moment, dar condiţionate, toate, de un rezultat pozitiv în confruntarea programată mâine, de la ora 18.30, la Focşani. Cele două formaţii s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, consemnându-se toate rezultatele posibile: adversarii au câştigat acasă cu 27-25, apoi a fost 26-26 în Sala „Olimpia” şi, în turul din play-out, CSM Ploieşti s-a impus clar, cu 28-21.

Şi mâine, Dragoş Dobrescu se va putea baza pe acelaşi lot de jucători ca la ultimele partide, fără accidentaţii Răzvan Farcaş şi Bogdan Năstase. Meciul de la Focşani va fi arbitrat de Radu Iliescu şi Doru Pascu Manea, ambii din Bucureşti, tot din Capitală venind şi observatorul Valter Dăncescu.

Play-out, Etapa a VIII-a

CSM Focşani – CSM Ploieşti

Danubius Galaţi – Minaur Baia Mare

Energia Târgu Jiu – HC Vaslui

Clasament play-out

1. Energia Târgu Jiu – 35 puncte

2. Minaur Baia Mare – 30 puncte

3. Handbal Club Vaslui – 29 puncte

4. CSM Ploieşti – 27 puncte

5. CSM Focşani – 25 puncte

6. Danubius Galaţi – 1 punct

Etapa a IX-a (miercuri, 18 mai): CSM Ploieşti – Energia, CSM Focşani – Danubius, HC Vaslui – Minaur.

Etapa a X-a (sâmbătă, 21 mai): Minaur – CSM Ploieşti, Danubius, – HC Vaslui, Energia – CSM Focşani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.