Amical util pentru moralul „tricolorelor”

Amical util pentru moralul „tricolorelor”

Handbalistele de la CSM Ploieşti au disputat, în această dimineaţă, în Sala Sporturilor Olimpia, un meci amical în compania echipai naţionale de tineret a României, antrenată de Ion Crăciun. „Tricolorele” sunt în cantonament la Izvorani, pregătind participarea la Campionatul Mondial din Rusia, din perioada 3-15 iulie, iar fetele noastre le-au oferit prilejul unei verificări extrem de utile în perspectiva competiţiei de peste două luni. Oaspetele au reuşit, chiar, să obţină o victorie de moral, cu 23-22, după ce elevele lui Neven Hrupec au condus la pauză cu 13-9 şi cu 18-15 la jumătatea reprizei secunde, însă tehnicianul echipei noastre a ales ca în ultima parte să apeleze şi la câteva dintre componentele formaţiei de junioare I a clubului (Ioana Paraschiv, Anisa Şerban, Andra State, Ingrid Bodo şi Bianca Marin).

Partida a început surprinzător, cu un 0-6 (minutul 7) pe tabelă ce a arătat mai degrabă diferenţa dintre relaxarea instalată în sânul unei formaţii care aşteaptă vacanţa şi mobilizarea unei echipe ce se pregăteşte de campionatul mondial, însă fetele noastre au turat rapid motoarele şi în minutul 25 conduceau pentru prima dată, cu 10-9. A fost 13-9 la pauză, iar diferenţa s-a menţinut la 2-3 goluri până în ultimele zece minute, când forţele s-au echilibrat şi experienţa unei jucătoare precum Cristina Laslo, o titulară incontestabilă la Universitatea Cluj, a ajutat selecţionata lui Ion Crăciun să revină, pe final, şi să se impună la un gol, după ce a fost condusă cu 20-18 în minutul 52.

Una peste alta, a fost un antrenament bun pentru ambele formaţii, cu menţiunea că Neven Hrupec a ales să le menajeze pe o parte dintre jucătoarele importante care au avut sau au mici probleme medicale. Tatalovic, Farcău, Tivadar, Dinu şi Bozovic au rămas pe margine, iar Vasilescu a absentat tot din raţiuni de ordin medical.

Pentru CSM Ploieşti au jucat: E. Şerban, A. Dumitru, I. Paraschiv – Dmitrovic (5 goluri), Chiricuţă (4), Caraşol (4), Burtea-Shutska (3), Sheiko (2), Balaban-Curtean (1), N. Tudor (1), I. Bodo (1), Mitrescu (1), Florea, A. State, A. Şerban şi B. Marin.

A revenit Ivana Bozovic!

După scurta vacanţă de Paşti, la antrenamentele echipei a revenit şi Ivana Bozovic, care se prezintă excelent la doar două luni de la operaţia suferită la începutul lunii martie, în Croaţia, la ligamentele genunchiului drept. Recuperarea efectuată la Buducnost a ajutat-o foarte mult, iar muntenegreanca s-a întors în România pentru a se antrena sub comanda lui Neven Hrupec în următoarele două săptămâni, atât cât mai au fetele până la vacanţă. Ea se pregăteşte separat, dar, mai mult ca sigur, la reluarea pregătirilor, va fi în plenitudinea forţelor.

w600_amicaltricolore1

Leave a Reply

Your email address will not be published.