Nu au rezistat presiunii ultimelor zece minute

Nu au rezistat presiunii ultimelor zece minute

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au suferit a doua înfrângere consecutivă în faza semifinală a Ligii I. După ce, în urmă cu o săptămână, au cedat la Baia Mare, elevii lui Eugen Ilie au pierdut şi la Iaşi, pe terenul Politehnicii, scor 65-80, la capătul unui joc decis în ultimele zece minute, unele de-a dreptul de coşmar pentru formaţia noastră.

Sub privirile directorului Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Cezar Stoichiciu, dar şi ale preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, cele două echipe au mers cap la cap în prima repriză. Cu Marius Ciotlăuş, din primul minut pe teren, în locul lui Tudor Gîrbea, şi cu Vladimir Biasutti – inclus pentru prima dată în lot, în faza semifinală, CSM Ploieşti a gestionat bine, în plan defensiv, prima repriză. A urmat, ulterior, o perioadă bună a lui Dumitrescu şi compania, care, graţie unui parţial de 19-10, au dus scorul la 45-54 (min 28). Finalul celei de-a treia secvenţe a aparţinut, însă, băieţilor antrenaţi de Petre Măgureanu şi Viorel Nănescu, al căror apetit ofensiv nu a putut fi stopat nici de scurta pauză dinaintea ultimelor zece minute.

După 50-55 (min 30), lucrurile au mers din rău în mai rău pentru prahoveni, care nu au avut puterea de a-l opri pe americanul Jones, de departe MVP-ul partidei, cu 35 de puncte, care a luat soarta partidei în propriile mâini şi a încărcat aproape din fiecare zonă a terenului. Ambiţionaţi de reuşitele colegului lor de peste Ocean, ieşenii au apăsat şi mai mult acceleraţia şi s-au distanţat, treptat, pentru o victorie clară din punct de vedere al rezultatului final, dar nu şi al desfăşurării primelor 30 de minute.

Faza semifinală a Ligii I ia pauză, la finalul acestei săptămâni, următorul meci al băieţilor antrenaţi de Eugen Ilie urmând să aibă loc pe 3 aprilie, în deplasare, cu CS Cuza Sport Brăila.

Politehnica Iaşi – CSM Ploieşti 80-65 (35-35)

Politehnica Iaşi: Hurjui, Jones, Nicolae, Popovic, Dăscălescu

CSM Ploieşti: Ionescu, Dumitrescu, Ciotlăuş, Căpuşan, Gavrilă

Scorul pe sferturi: 17-17, 18-18, 15-20, 30-10

Liga I, faza semifinală, etapa a V-a

Ştiinţa Bucureşti – BCM Olimpic Baia Mare 80-75

CS Cuza Sport Brăila – Timba Timişoara 79-85

Politehnica Iaşi – CSM Ploieşti 80-65

Clasament

1. BCM Olimpic Baia Mare (3-2) – 8 puncte

2. CSM Ploieşti (3-2) – 8 puncte

3. Timba Timişoara (3-2) – 8 puncte

4. Politehnica Iaşi (3-1) – 7 puncte

5. Ştiinţa Bucureşti (2-3) – 7 puncte

6. Cuza Sport Brăila (0-4) 4 puncte

Leave a Reply

Your email address will not be published.