Băieții au șansa de a fluidiza situația la vârf

Băieții au șansa de a fluidiza situația la vârf

CSM Ploiești – Știința București, duminică, ora 18:00

Aflați mai mereu pe drumuri în ultima lună, în faza semifinală a Ligii I, baschetbaliștii de la CSM Ploiești revin, duminică, în Sala Sporturilor Olimpia, cu prilejul partidei împotriva Științei București. Deși au câștigat meciul tur, desfășurat în Capitală, cu scorul de 75-64, băieții pregătiți de Eugen Ilie nu vor avea parte de o misiune la îndemână, Știința fiind, în acest moment, cea mai în formă echipă de pe tablou, cel puțin prin prisma rezultatelor înregistrate în ultimele săptămâni.

Dacă formația ploieșteană a avut parte de un calendar obositor, cu trei partide consecutive în deplasare, la Baia Mare, Iași și Brăila, echipa antrenată de Cristi Crăciun a obținut maximum din partidele cu CS Cuza Sport, BCM Olimpic și Timba, desfășurate în „Arena de Baschet”. După un start modest, cu înfrângeri pe linie, Știința a arătat că este capabilă să se adune și să echilibreze situația la general, ba, mai mult, să se apropie chiar la un singur punct de locurile 1-3. Într-o serie semifinală în care toate echipele au învins codașa brăileană, după care „au avut grijă” să-și pună reciproc piedici în drumul către turneul din luna mai, este clar că și partida de duminică se va încadra în același scenariu echilibrat, dar, foarte probabil, dinamic și spectaculos.

Aflându-se la adăpostul unui avantaj de un punct în fața bucureștenilor, dar având de partea lor și rezultatul primului joc, din luna februarie, pentru Vlad Dumitrescu și compania calculele par, la prima vedere, destul de simple. O victorie, duminică, le-ar asigura, într-o mare proporție, calificarea la turneul de promovare, în condițiile în care distanța față de locul 5 se va mări la două lungimi, cu trei etape rămase până la final. Pentru ca astfel de pronosticuri să devină, însă, certitudini, este nevoia ca ploieștenii să adauge în rețeta meciului cele mai importante ingrediente aflate pe „taraba” proprie: muncă, disciplină, sudoare și un strop de inspirație.

Clasament Liga I, faza semifinală

1.         BCM Olimpic Baia Mare (4-2) – 10 puncte

2.         Politehnica Iași (4-2) – 10 puncte

3.         CSM Ploiești (4-2) – 10 puncte

4.         Timba Timișoara (3-3) – 9 puncte

5.         Știința București (3-3) – 9 puncte

6.         CS Cuza Sport Brăila (0-6) – 6 puncte

Etapa a VII-a: Politehnica Iași – CS Cuza Sport Brăila, Timba Timișoara – BCM Olimpic Baia Mare, CSM Ploiești – Știința București

O nouă tombolă pentru suporteri

Spectatorii care vor fi prezenţi, duminică seară, în Sala „Olimpia”, vor avea şansa să participe la de-acum obişnuita tombolă organizată de clubul nostru în pauza fiecărui meci disputat de echipa de baschet masculin pe teren propriu. Din nou, va fi pusă la bătaie o cină romantică în doi, de data aceasta la „Bravo Pub”, câştigătorul urmând să fie desemnat în urma unui concurs de aruncări libere, desfăşurat în pauza dintre reprize. Aşadar, veniţi la sală pentru a avea şansa de a câştiga la tombolă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.