SHOW DMITROVIC CU MĂGURA CISNĂDIE: 17 GOLURI, PENTRU 34-29 (18-15)!

SHOW DMITROVIC CU MĂGURA CISNĂDIE: 17 GOLURI, PENTRU 34-29 (18-15)!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au respectat „calculele hârtiei” şi s-au impus, în această după-amiază, în Sala Sporturilor Olimpia, în faţa penultimei clasate, CS Măgura Cisnădie, cu 34-29 (18-15). A fost o victorie fără emoţii a fetelor pregătite de Neven Hrupec, la capătul unui meci în care a strălucit Marina Dmitrovic, autoare a nu mai puţin de jumătate din golurile formaţiei noastre. Golghetera CSM-ului a înscris din toate poziţiile, bombardând, efectiv, poarta adversă şi reuşind să ajungă la „cota 17”, cu goluri împărţite echilibrat: 9 în prima repriză şi 8 în a doua.

Meciul a fost echilibrat doar în primele minute, atunci când Măgura a şi condus în două rânduri, cu 4-3 şi 5-4, după care o serie de cinci goluri ploieştene a pus rapid lucrurile în ordine – 9-5 (minutul 14) – determinându-l pe Alexandru Weber să solicite time-out. Scurta pauză a întrerupt iureşul CSM-ului şi a făcut ca diferenţa de pe tabelă să se păstreze în prima repriză în marja de 3-4 goluri, oaspetele făcând eforturi pentru a răspunde tirului Marinei Dmitrovic, de neoprit la fiecare fază.

A fost 18-15 la pauză, iar elevele lui Alexandru Weber şi-au făcut ceva iluzii imediat după reluare, când au venit la un gol (18-17 şi 19-18), dar apariţia Elenei Şerban între buturile echipei noastre a temperat elanul vizitatoarelor şi, cum la cealaltă poartă golurile au continuat să curgă, diferenţa de pe tabelă a revenit la dimensiuni normale: 22-18 (38) şi, chiar, 28-22 (47). Finalul a fost relaxat, Neven Hrupec apelând, treptat, şi la jucătoarele tinere de pe bancă, aşa că rezultatul consemnat după ultima sirenă, 34-29, a fost unul onorabil chiar şi pentru formaţia oaspete.

Cu această victorie, CSM Ploieşti se menţine pe poziţia a 6-a a clasamentului Ligii Naţionale şi mai are nevoie de un singur punct în ultima partidă de campionat, de la finalul săptămânii viitoare, de la Alba Sebeş, pentru a nu fi depăşită de SCM Craiova. „Mă bucur pentru fete că au câştigat fără emoţii acest meci şi le felicit pentru  că au rămas concentrate, chiar dacă au întâlnit un adversar din subsolul clasamentului. Sper să încheie campionatul cu o victorie la Sebeş, apoi, să abordeze cu încredere meciul din Cupa României, cu HCM Baia Mare, care ne poate deschide drumul spre cupele europene”, a declarat directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, mulţumit de meciul bun făcut de elevele lui Neven Hrupec.

 

CSM Ploieşti – CS Măgura Cisnădie 34-29 (18-15)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 400.

CSM Ploieşti: Tatalovic – Florea (5 goluri), Dmitrovic (17, 5 din „7 metri”), Tivadar (3), Burtea-Shutska, N. Tudor (3), Farcău (3). Au mai jucat: Şerban, A. Dumitru – Balaban-Curtean, Sheiko, Chiricuţă (2 goluri), Vasilescu (1), Boştină, Caraşol, Mitrescu. Antrenor: Neven Hrupec.

CS Măgura: Suba (1 gol) – Preda (6), Goran (1), Stănciulescu, Ciuplea (6), Krnic (4), Amoagdei (2). Au mai evoluat: Popovici – Chelaru (2 goluri), Gatzel Han (7, 6 din „7 metri”). Antrenor: Alexandru Weber.

Arbitri: Octavian Fînaţă (Arad) şi Ştefan Hendrea (Maramureş).

Observator FRH: Constantin Milcu (Mehedinţi).

 

Statistica meciului

Aruncări „7 metri”: 5/0 ratate – 6/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 6 (N. Tudor – 3, Sheiko – 2, Vasilescu) – 4 (Amoagdei, Goran – 2, Chelaru).

Leave a Reply

Your email address will not be published.