Fluctuațiile dintre sferturi le-au costat scump

Când în bagajul de deplasare împachetezi mai multe medicamente pentru răceală decât speranțe pentru victorie, iar drumul până la Iași durează ceva mai bine de șase ore, astfel încât timpul dedicat încălzirii este limitat la sub 30 de minute, atunci te poți aștepta ca evoluția întregii echipe, pe un teren străin și nu foarte prietenos, să aibă de suferit. Cu toate aceste coordonate inoculate în minte, baschetbalistele de la CSM Ploiești au avut, totuși, o evoluție decentă în Moldova, chiar cu unele sclipiri pe alocuri, dar experiența și banca mai diversificată a gazdelor și-au spus cuvântul și au condus către o victorie clară a Politehnicii.

Fără Alexia Apostolescu, accidentată, și Ioana Ilaș – ținută la pat de o răceală, dar cu Ioana Ghizilă și Ana Maria Casale, revenite în garnitura de start, fetele Loredanei Munteanu au dus ritmul întâlnirii în primul sfert, pe care l-au încheiat în avantaj de un punct, scor 16-15. Următoarele două perioade ale jocului au fost, însă, unele cu destule probleme pe ambele faze, în condițiile în care antrenoarea secundă, Corina Savu, nu a mai putut continua întâlnirea și a fost retrasă pe bancă, iar fetele trimise pe parchet au alergat mult, s-au zbătut, dar nu au putut ține piept mai experimentatelor lor adversare. Și cum soarta partidei era deja pecetluită după 30 de minute, scor 67-35, ultima secvența a jocului a adus o răbufnire de orgoliu în tabăra ploieșteană, care a reușit să se adune și să strângă pe cât posibil diferența.

Revenirea de la Iași a jucătoarelor noastre va avea loc în cursul zilei de mâine, pentru ca, vineri, de la ora 13:00, Ioana Ghizilă și colegele sale să primească, în „Olimpia”, replica formației Phoenix 2 Galați, într-o partidă restantă din cadrul primei etape a returului.

 

CS Politehnica Național Iași – CSM Ploiești 81-58 (35-25)

CSM Ploiești: Moldoveanu, Ghizilă, Pandrea, Casale, Savu.

Scorul pe sferturi: 15-16, 20-9, 22-10, 14-23

CSM Ploiești: Ghizilă (23 puncte), Savu (10), Moldoveanu (11), Șt. Ionescu (4), Stănică (4), Casale (6). Au mai jucat: Pandrea,  Popescu, Cr. Popa, Corina Popa, Alice Marin, Stan.

Antrenor: Loredana Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.