În căutarea identităţii pierdute

CS Politehnica Naţional Iaşi – CSM Ploieşti, miercuri, ora 17:30

 

Miercuri după amiază, în Moldova, baschetbalistele de la CSM Ploieşti au şansa să şteargă cu buretele prestaţia mai puţin fericită avută la Târgovişte, unde, lipsite de aportul a trei titulare, au suferit o înfrângere drastică pe terenul echipei satelit a campioanei României. Cel puţin prin prima adversarei pe care o vor întâlni, nimeni alta decât colega de clasament, CS Politehnica Naţional Iaşi, într-un meci restant contând pentru etapa a IX-a, fetele Loredanei Munteanu ar trebui să fie mai încrezătoare în propriile forţe şi să joace un baschet de calitate.

În jocul tur, disputat în „Olimpia”, tracul debutului în Liga I, în faţa propriilor suporteri, a cântărit destul de greu în evoluţia gazdelor, care, deşi au avut iniţiativa preţ de 35 de minute, au clacat pe final, pierzând în cele din urmă, scor 66-73. Aşa cum ieşencele au ştiut să profite, în acel joc, de greşelile adversarului şi să împingă experienţa la acest nivel în prima linie, drept principal considerent pentru victorie, ploieştencele ar putea, la rândul lor, să speculeze forma mai slabă a Politehnicii, din ultimele etape, reliefată prin şase înfrângeri consecutive, şi să dea lovitura în Copou. Mai mult decât atât, meciul de la Iaşi va marca şi revenirea în garnitura de start a Ioanei Ghizilă, care s-a întors de la lotul naţional după meciul tricolorelor cu Turcia, desfăşurat la Cluj.

După jocul din Moldova, pentru elevele Loredanei Munteanu şi Corinei Savu urmează, vineri, de la ora 13:00, în „Olimpia”, o altă „restanţă”, de această dată împotriva formaţiei satelit a prim-divizionarei Phoenix Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.