Fetele au depășit limita de viteză în oraș: CSM Ploiești – Tg. Secuiesc 80-63!

De patru partide au avut nevoie baschetbalistele de la CSM Ploiești pentru a obține prima victorie în „Olimpia”, în Liga I. Astăzi, la prânz, fetele antrenate de Loredana Munteanu au învins, cu 80-63, pe ACS KSE Tg. Secuiesc, luându-și cu vârf și îndesat revanșa pentru eșecul nemeritat suferit în partida tur. Succesul formației noastre s-a conturat în partea secundă, atunci când „astrele” s-au aliniat favorabil în jurul Ioanei Ghizilă, care a avut, împotriva ardelencelor, o prestație „de pe altă planetă”: 43 de puncte și 6 aruncări de la mare distanță!

Echipa feminină de baschet senioare de la CSM Ploiești a spart gheața pe teren propriu în actualul sezon și a avut grijă să lovească foarte puternic „aisbergul” care se formase în precedentele trei întâlniri. Atât de tare a fost impactul avut în jocul cu ACS KSE Tg. Secuiesc, încât Ioana Ghizilă și colegele sale nu doar că au obținut o victorie pe deplin meritată, ba chiar au încheiat jocul cu zâmbetul pe buze, în aplauzele fanilor veniți să le susțină.

După o asemenea demonstrație de forță, în care doar primul sfert a stat sub semnul echilibrului, istoria în cuvinte a partidei trece, practic, în plan secund, o simplă aruncare a privirii asupra elementelor statistice dezvăluind întreg adevărul. Fără Alexia Apostolescu, accidentată în jocul pierdut de junioarele „U16”, scor 53-57, cu LPS Arad, ploieștencele au făcut un meci mare, trimițând-o în prima linie pe Ioana Ghizilă. Jucătoarea de lot național a CSM-ului și-a însușit toată „crema” care nu ar fi existat, însă, fără aportul colegelor sale, fără experiența antrenoarei secunde, Corina Savu, fără recuperările Anei-Maria Casale sau fără sacrificiul defensiv al Denisei Moldoveanu, Lorenei Stănică și al celorlalte fete „de nota 10”.

 

CSM Ploiești – Tg. Secuiesc 80-63 (33-28)

 

Scorul pe sferturi: 14-14, 19-14, 19-16, 28-19

CSM Ploiești: Moldoveanu, Ghizilă, Popescu, Casale, Marin

ACS KSE Tg. Secuiesc: Debreczi, Voloncs, Bartok, Iucze, Csurulya

 

CSM Ploiești: Moldovenu (3 puncte, 5gp), Stănică (2p), Ghizilă (43p), Casale (11p), Marin (2p), Savu (19p), Ilaș, Ionescu, Pandrea, Popescu, Stan. Antrenor: Loredana Munteanu.

ACS KSE Tg. Secuiesc: Debreczi (18 puncte), Voloncs (9p), Csurulya (11p), Kovacs (4p), Bartok (3p), Iucze (13p), Istok (2p), Bisazk (3p), Feoer, Rendy. Antrenor: I. Debreczy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.