Rişti şi câştigi. Un punct!

Handbalistele de la CSM Ploieşti se întorc cu un punct din deplasarea de la Brăila, după un 25-25 obţinut în această seară pe final, după o revenire spectaculoasă reuşită în ultimele opt minute: de la 23-19 pentru gazde, elevele lui Neven Hrupec au reuşit un parţial de 6-2 care a salvat o evoluţie superioară celei din jocul cu Rapid, dar presărată, în continuare, cu destul de multe inexactităţi. Eroul jocului poate fi considerat antrenorul croat al echipei noastre, care a riscat totul în ultimele trei minute, când Brăila se dusese la 25-22, şi a renunţat la portarul Tatalovic pe faza ofensivă, trimiţând-o pe teren pe Nicoleta Tudor ca al şaptelea jucător de câmp. Atacul în superioritate a adus un prim gol prin Marina Dmitrovic, apoi chiar Tudor a înscris pentru 25-24, cu 80 de secunde înainte de final, reuşită ce avea să provoace o eroare decisivă a gazdelor: Apetrei s-a grăbit să arunce spre poarta goală din repunerea de la centru, dar a tras peste, oferindu-le fetelor noastre şansa unui nou atac. Burtea-Shutska a fost angajată perfect pe semicerc şi a fost faultată în momentul şutului, dictându-se, just, aruncare de la „7 metri”. Cum Dmitrovic, Chiricuţă şi Farcău rataseră deja câte o dată, răspunderea executării şi-a asumat-o „căpitanul” Mihaela Tivadar, a cărei experienţă s-a văzut când mingea s-a dus, cu boltă, peste Lăcrămioara Stan, poposind în plasă. 25-25 şi fix 30 de secunde de atac pentru Brăila! Costică Buceschi a cerut time-out, dar trei faulturi succesive ale CSM-ului au făcut ca sirena să sune când gazdele mai aveau de executat un „9 metri”, din lateral stânga. A tras Tiron, direct în capul Mihaelei Tivadar, care ieşise, e drept, mai repede din zid şi, după câteva secunde de îngrijiri, a şi primit eliminare de „2 minute”. Lovitura s-a repetat şi a tras Horjea, însă chiar în faţa Nicoletei Tudor, astfel că meciul s-a încheiat cu un „roşu” primit de experimentata jucătoare a Brăilei şi un 25-25 pe tabelă ce se poate dovedi extrem de important în economia clasamentului.

Până în minutul 52, jocul cursese cu amfitrioanele la conducere şi CSM-ul într-o continuă cursă de urmărire. Brăila a condus cu 5-1, fetele noastre au egalat „la 8” după apariţia Elenei Şerban între buturi, ale cărei intervenţii au readus echipa în joc, dar cinci goluri consecutive ale trupei lui Buceschi păreau să fi rupt echilibrul. De la 14-9, însă, Farcău, cu o „dublă”, şi Burtea-Shutska, autoare a unui gol, ajutate şi de un „7 metri” apărat de Tatalovic la Horjea, au făcut ca pauza să fie trăită la o distanţă acceptabilă: 14-12. În partea secundă, Brăila a stat permanent în faţă la unul-două goluri şi părea să se fi desprins decisiv după intrarea în ultimele zece minute, când s-a dus la 23-19, însă lecţia de handbal modern oferită de Neven Hrupec a adus punctul pentru CSM Ploieşti, meritat măcar prin prisma curajului manifestat în ultimele minute.

Fetele noastre revin în etapa următoare în Sala Sporturilor Olimpia, pentru confruntarea cu HC Zalău, a cărei dată urmează să fie stabilită de Federaţia Română de Handbal, în condiţiile în care elevele lui Gheorghe Tadici dispută abia miercuri meciul din runda a 14-a, de pe teren propriu, cu SCM Craiova.

 

HC Dunărea Brăila – CSM Ploieşti 25-25 (14-12)

 

Sala: „Polivalentă”, Brăila. Spectatori: 800.

HC Dunărea: Voicu – C. Gheorghe, Udriştoiu (7 goluri), A. Moldovan, Apetrei (6), Horjea (5), Czeczi (2). Au mai jucat: L. Stan – Zamfirescu, Tiron (5), Obodeanu, Brot. Antrenor: Costică Buceschi.

CSM Ploieşti: Tatalovic – Florea (2 goluri), Burtea-Shutska (3), Bozovic (3, 1 din „7 metri”), N. Tudor (3), Tivadar (3, 1 din „7 metri”), Farcău (5). Au mai evoluat: Şerban – Dmitrovic (4 goluri), Chiricuţă (1, 1 din „7 metri”), Balaban, Sheiko (1).

Arbitri: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti).

Observator FRH: Viorel Dobre (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 2/2 ratate (Horjea, Obedeanu) – 6/3 ratate (Dmitrovic, Chiricuţă, Farcău).

Eliminări „2 minute”: 0 – 5 (Burtea-Shutska, Bozovic, N. Tudor, Tivadar, Farcău).

Cartonaş roşu: Horjea (60).

Leave a Reply

Your email address will not be published.