Fetele au spart gheaţa la Liga I, băieţii au rămas datori

Toate cele şapte echipe de baschet, băieţi şi fete, ale Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au evoluat, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Campionatelor Naţionale. Victoria formaţiei de senioare, pregătită de Loredana Munteanu, prima din actualul sezon, şi succesul repurtat de juniorii sub 13 ani, care şi-au asigurat biletele pentru faza semifinală, reprezintă reperele din weekend pentru secţia de baschet a clubului nostru.

La nivelul Ligii I, echipa de seniori, antrenată de Ionuţ Ivan, Cornel Alecu şi Constantin Mircea, a pierdut, scor 78-93, meciul din deplasare cu BC Miercurea Ciuc. A fost a doua înfrângere stagională pentru Dumitrescu şi colegii săi, care rămân pe poziţia secundă în seria a 2-a înaintea jocului de la finalul săptămânii, din Sala „Transilvania”, cu CSU 2 Sibiu.

La „U18”, formaţia ploieşteană a cedat, scor 22-81, pe terenul celor de la Energia Tg. Jiu, în condiţiile în care staff-ul CSM-ului a rulat lotul de juniori sub 16 ani, colegii mai mari fiind detaşaţi pentru confruntarea echipei de seniori, de la Miercurea Ciuc. Baschetbaliştii ploieşteni vor juca, în weekend, la Dinamo, un meci decisiv pentru calificarea la faza semifinală.

Bazându-se în linii mari pe aceeaşi formulă, echipa sub 16 ani nu a putut emite nici ea pretenţii în jocul cu CSS Tg. Jiu, scor 21-90, desfăşurat la doar câteva ore distanţă de la meciul formaţiilor sub 18 ani. Miercuri, de la ora 15:00, în Sala „Olimpia”, băieţii lui Titi Mircea vor primi vizita celor de la Sevlar.

În fine, cei mai mici juniori ai clubului, de la „U13” (foto), s-au întors victorioşi din deplasarea de la Sevlar, scor 62-53, rezultat care le asigură băieţilor lui Cornel Alecu biletele pentru faza semifinală. La sfârşitul săptămânii, ploieştenii vor evolua pe teren propriu împotriva lui CSS Târgovişte.

 

Îndreptându-ne atenţia asupra competiţiilor dedicate fetelor, notăm prima victorie la nivelul Ligii I pentru CSM Ploieşti, scor 64-42, în deplasare, cu Rapid 2 Bucureşti. Elevele Loredanei Munteanu vor încheia anul tot în deplasare, duminică, la Sf. Gheorghe, cu Sepsi 2.

 

Echipa sub 18 ani, antrenată de Corina Savu, a cedat, scor 35-70, pe teren propriu, cu CSS Braşovia Braşov şi rămâne cu o singură victorie în actualul sezon, înaintea confruntării de la finalul săptămânii, de la Ploieşti, cu CSS Gheorgheni.

Cea mai în formă echipă a clubului rămâne, în continuare, formaţia feminină sub 16 ani, care s-a calificat la faza semifinală cu 8 victorii din tot atâtea partide. În cadrul ultimei etape a sezonului regulat, fetele Loredanei Munteanu s-au impus cu 50-43 la Sibiu şi aşteaptă, acum, definitivarea tabloului pentru „semifinale”, din partea Federaţiei Române de Baschet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.