Trei puncte pierdute, un jucător câştigat: HC Odorhei – CSM Ploieşti 28-25 (15-11)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit să producă surpriza în meciul din această seară, de la Odorhei, contând pentru prima etapă a returului Ligii Naţionale, şi se întorc acasă învinşi, scor 28-25 (15-11). Disputat în devans, pentru că adversarii vor juca sâmbătă în Cupa Challenge, la Braga, jocul de la Odorhei a arătat o formaţie ploieşteană inconstantă, capabilă să joace minute bune de la egal la egal cu o echipă de pe podiumul Ligii Naţionale, să întoarcă pe terenul acesteia un scor de la 16-12 la 19-21, dar şi predispusă la prea multe naivităţi în momente cheie ale jocului, pe care o formaţie rutinată nu avea cum să le lase nepedepsite. A fost determinare, a fost atitudine, a fost şi un debut convingător al lui Claudiu Dediu, care a început să livreze goluri pe care parcă a fost nevoit să le înmagazineze undeva pe perioada Târgu-Jiu, dar s-a plătit pentru prea numeroasele erori comise în ultimele 10-12 minute ale confruntării. Din echipa noastră a lipsit Dorin Dragnea, care a acuzat probleme la spate şi nu a mai făcut deplasarea.

Odorheiul a început mai bine şi a fost în faţă pe toată durata primei reprize, tot ce a reuşit CSM-ul fiind să vină la egalitate doar în două rânduri, la 3 şi 4. Mai mult, gazdele s-au desprins la cinci goluri înainte de pauză, ecartul fiind redus chiar în ultimul minut de Dediu, cu cel de-al şaselea gol al său din prima repriză: 15-11.

Meciul părea decis, dar ploieştenii au început foarte bine partea a doua a jocului şi s-au apropiat pas cu pas de adversari, reuşind ca, după 16-12 şi 17-14, să înscrie cinci goluri consecutive şi să facă linişte în sală: 17-19 (minutul 43). Stângacii Odorheiului, Mihalcea şi Markez, şi-au ţinut echipa în meci, marcând pentru 18-19 şi 19-20, şi, chiar dacă Tărîţă a făcut 19-21 şi CSM-ul avea superioritate numerică, băieţii lui Vlad Caba au reuşit să întoarcă situaţia de pe tabelă. Mihalcea a punctat din nou, apoi extrema Ojleski a marcat de trei ori la rând şi amfitrionii erau din nou în faţă: 23-21 (minutul 51). Talas a fost eliminat, Răzvan Farcaş a făcut 23-22, dar următoarele atacuri ploieştene au fost ratate, iar Mihalcea, Ghiţă şi Onyejekwe şi-au dus echipa la o distanţă liniştitoare: 26-22 (minutul 55). Vlad Caba a cerut atacuri lungi, Dragoş Dobrescu a contracarat cu o apărare avansată, dar Odorheiul are jucători prea experimentaţi ca să piardă un avantaj de patru goluri în ultimele minute ale unei partide. S-a terminat 28-25, iar băieţii noştri au, acum, 12 zile la dispoziţie pentru a pregăti partida de pe teren propriu cu CSM Bucureşti, programată duminică, 6 decembrie, în Sala „Olimpia”.

 

HC Odorhei – CSM Ploieşti 28-25 (15-11)

 

Sala: Odorhei. Spectatori: 600.

HC Odorhei: Jokanovic – Mihalcea (5 goluri, 2 din „7 metri”), Markez (7, 2 din „7 metri”), Kuzmanoski, Talas (3), Onyejekwe (2), Ojleski (5). Au mai jucat: Szabo – Sipos (2 goluri), Ghiţă (3), Szasz (1). Antrenor: Vlad Caba.

CSM Ploieşti: Szopka – Botezatu, Capotă (5 goluri), Rasic (1), R. Farcaş (1), Dediu (10), Stăncioiu (2). Au mai evoluat: Antonaru, Rotaru – Turcu (1), Al. Farcaş (1), Tărîţă (4, 3 din „ metri”), Hoinaru. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Radu Iliescu şi Doru Pascu Manea (ambii din Bucureşti).

Observator FRH: Valter Dăncescu (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 6/2 ratate (Markez, Mihalcea) – 4/1 ratată (Dediu).

Eliminări „2 minute”: 5 (Szasz, Mihalcea, Onyejekwe, Sipos, Talas) – 3 (Dediu, Rasic, Tărîţă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.