Seara regăsirii şi a (re)debuturilor: CSM Ploieşti – HC Alba Sebeş 37-25 (18-12)!

Handbalistele pregătite de Neven Hrupec au profitat de vizita penultimei clasate şi au pus capăt seriei mai puţin fericite din ultima vreme printr-o victorie lejeră reuşită în această seară în Sala „Olimpia”: 37-25 cu HC Alba Sebeş. Au fost, totuşi, ceva emoţii în primele 20 de minute, unii dintre cei prezenţi în sală gândindu-se, probabil, la un moment dat, la partida cu Unirea Slobozia, dar, imediat ce au turat motoarele, fetele noastre s-au desprins decisiv şi şi-au făcut meciul uşor în ultimele 40 de minute. Prilej pentru tehnicianul croat ca, pe final, să le dea şansa debutului tinerelor Boştină şi Mitrescu sau să-i ofere uneia dintre jucătoarele importante ale sezonului trecut, Alla Sheiko, prilejul de a bifa câteva minute după opt luni de absenţă, din cauza operaţiei suferite la genunchiul drept.

Meciul a început abrupt, cu cinci goluri în primele trei minute, distribuite însă surprinzător: doar unul în contul CSM-ului şi patru marcate de oaspete, care n-au avut parte de opoziţia aşteptată din partea defensivei ploieştene. Neven Hrupec a cerut imediat cartonul pentru time-out, pregătindu-se să rupă jocul de vacanţă al elevelor sale, dar, după 2-6 şi 3-7, au urmat trei goluri consecutive marcate de Farcău (2) şi Chiricuţă, şi lucrurile începeau să se îndrepte. Egalitatea s-a restabilit în minutul 15, 8-8, dar au fost necesare alte opt minute pentru ca Ploieştiul să fie, pentru prima dată, în avantaj: 12-11 în minutul 23, graţie golului marcat de Bozovic. Din acel moment, Sebeşul a cedat şi a încasat gol după gol, după 13-12 (25) venind cinci goluri consecutive ale CSM-ului şi un 18-12 pe tabelă ce a făcut uitate ezitările din prima jumătate a reprizei.

După pauză, a fost handbal spectacol, cu goluri la fel de multe, combinaţii frumoase ale fetelor noastre, bucuria de a le vedea la lucru şi pe jucătoarele tinere – Caraşol, Boştină (care a marcat primul său gol în Liga Naţională!) sau Mitrescu – ori a revenirii pe parchet a „motorului” din sezonul trecut, Alla Sheiko. A marcat aproape toată lumea, chiar şi Dragica Tatalovic având şansa ei de a înscrie la o fază în care a sesizat ieşirea Paulei Vişan pentru o intercepţie şi a aruncat „din poartă în poartă”, nimerind însă doar bara (34). A fost, una peste alta, o victorie frumoasă, cu scheme finalizate ca la antrenament în unele momente, cu confirmări din partea majorităţii jucătoarelor de bază şi cu un joc bun făcut de Andreea Chiricuţă, perfectă de la „7 metri” şi imposibil de oprit pe extremă.

S-a încheiat 37-25 şi, imediat după meci, pe parchet, directorul clubului, Cezar Stoichiciu, şi managerul sportiv Cristian Nica le-au felicitat pe fete pentru că au dat dovadă de caracter şi au trecut peste problemele din ultima vreme. Pentru ele urmează o vacanţă de fix 17 zile, reunirea lotului pentru pregătirea returului fiind stabilită de Neven Hrupec pentru data de 7 decembrie. Următorul meci oficial al fetelor este programat pe 9 ianuarie, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania formaţiei Rapid Bucureşti. CSM Ploieşti are şanse mari să încheie turul campionatului pe poziţia a 6-a a clasamentului, cu condiţia ca HC Zalău să nu ia punct în deplasarea de mâine, de la Corona Braşov.

 

Ionela Dinu, alături de colege

La meciul din această seară a fost prezentă şi Ionela Dinu, handbalistă operată în urmă cu ceva mai mult de cinci săptămâni la genunchiul piciorului stâng. Pivotul echipei noastre s-a întreţinut cu fetele şi le-a transmis că şi-a făcut deja calculele privind recuperarea, sperând că, dacă totul va decurge bine, ultimele 4-5 etape ale sezonului o vor găsi, din nou, pe parchet. Însănătoşire rapidă, „Ione”!

 

CSM Ploieşti – HC Alba Sebeş 37-25 (18-12)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 600.

CSM Ploieşti: Tatalovic – Preda (1 gol), Dmitrovic (2), Tivadar (4), Burtea Shutska (2), Tudor (7), Farcău (6). Au mai jucat: A. Dumitru – Chiricuţă (7 goluri, 4 din „7 metri”), Bozovic (4), Gavrilă (1), Vasilescu (2), Caraşol, Boştină (1), Sheiko, Mitrescu. Antrenor: Neven Hrupec.

HC Alba Sebeş: Curmenţ – Rusu, Dobromir (3 goluri), Pătuleanu (3, 1 din „7 metri”), Ciolan (5), O. Andrei (1), B. Bogdan (2). Au mai evoluat: P. Vişan – Predoi (6, 2 din „7 metri”), Safta (3, 1 din „7 metri”), Mitrache (1 ), Hoha, I. Andrei (1). Antrenor: Popa Seviştean.

Arbitri: Georgiana Doană şi Ana Maria Gociu (Bucureşti/Bucureşti).

Observator FRH: Cristian Potora (Cluj).

 

Statisticile partidei

Lovituri de la „7 metri”: 4/0 ratate – 5/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 3 (Burtea Shutska, Gavrilă, Boştină) – 3 (Dobromir – 2, Pătuleanu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.