Victorii, la finalul săptămânii, pentru echipele de baschet seniori şi U16 ale CSM Ploieşti

Finalul săptămânii trecute le-a oferit baschetbaliştilor clubului nostru o paletă bogată de partide, atât la nivelul seniorilor, cât şi la cel al juniorilor. Cu excepţia echipei feminine sub 16 ani, care a avut zi de pauză, toate celelalte şase formaţii au disputat jocuri în cadrul Campionatelor Naţionale.

În competiţiile destinate băieţilor, la Liga I, CSM Ploieşti a contabilizat a patra victorie a sezonului, scor 103-50, cu SCM U 2 Craiova şi rămâne pe poziţia secundă în seria a 2-a, la un singur punct în spatele liderului Ştiinţa Bucureşti, care, în aceeaşi etapă, a trecut cu 65-51 de BC Miercurea Ciuc. Duminică, de la ora 12:00, Vlad Dumitrescu şi colegii săi vor juca, în Sala Sporturilor „Olimpia”, împotriva celor de la Rapid Bucureşti, în capul de afiş al rundei cu numărul 6.

În cadrul Campionatului Naţional sub 18 ani, CSM Ploieşti a pierdut, scor 45-61, pe teren propriu, în faţa lui CS Dinamo Bucureşti, într-un joc desfăşurat sâmbătă după-amiază. Etapa viitoare, echipa pregătită de Cornel Alecu va găzdui pe ACS Tg. Secuiesc.

Trecând la juniorii mai mici, de la „U16” (foto), notăm victoria obţinută în deplasare, scor 66-49, cu Sevlar Ploieşti, a doua din cadrul fazei preliminare pentru băiţeii lui Constantin Mircea, şi cea de-a cincea a sezonului, punând la socoteală şi meciurile din turneul de precalificare. Duminică, juniorii sub 16 ani vor primi vizita celor de la CSS Bega Timişoara.

În fine, cei mai mici baschetbalişti ai clubului, de la „U13”, au cedat, duminică, scor 43-53, în deplasare cu CS Otopeni, dar păstrează în continuare şanse mari de accedere în faza următoare. Elevii lui Cornel Alecu vor evolua etapa viitoare pe terenul Lagunei Bucureşti, liderul seriei şi una dintre principalele favorite la titlu, în acest sezon.

 

În competiţiile destinate fetelor, la Liga I, CSM Ploieşti a pierdut pe propriul teren, scor 66-73, împotriva Politehnicii Iaşi, la capătul unui joc spectaculos, cu răsturnări de situaţie, în care Ioana Ghizilă, lidera echipei noastre, a făcut un joc excelent în plan ofensiv, adunând 30 de puncte. În cadrul etapei a 3-a, fetele Loredanei Munteanu şi ale Corinei Savu vor juca în deplasare cu ACS Tg. Secuiesc.

Nici junioarele sub 18 ani ale clubului nostru nu au avut mai mult succes în weekend, cedând pe terenul celor de la KSE CSS Gheorgheni, scor 50-90. Elevele Corinei Savu vor juca următoarea partidă abia pe 28 noiembrie, în deplasare, cu CSS Sfântu Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.