S-a repetat „istoria” de la Galaţi: CSM Ploieşti – Politehnica Iaşi 66-73!

Jucătoarele echipei de baschet senioare de la CSM Ploiești au irosit șansa primei victorii în noul sezon. În cadrul etapei secunde a Ligii I, fetele Loredanei Munteanu au avut o nouă prestație curajoasă în fața Politehnicii Iași, dar criza instalată la finalizare, în ultimul sfert, și unele decizii greșite luate în apărare au înclinat balanța în dreptul adversarelor.

La prima reprezentație în fața propriului public, în Liga I, baschetbalistele de la CSM Ploiești au început în forță partida cu Politehnica Iași și, aproape de jumătatea primului sfert, conduceau cu 9-6, grație reușitelor semnate de Ioana Ghizilă și Corina Savu. Moldovencele au oferit însă un răspuns pe măsura, Mădălina Cioroiu, cea mai experimentată baschetbalistă a oaspetelor, inversând tabela pe finalul secvenței inaugurale, profitând de nesincronizările din defensiva ploieșteană și de lipsa de reacție la recuperare.

După 16-22 (min 10), jucătoarele Politehnicii au mărit ecartul la jumătatea celei de-a doua secvențe, scor 24-35, moment în care antrenoarea Loredana Munteau a cerut time-out pentru a corecta lucrurile. Ploieștencele au recepționat imediat mesajul și, după ce Ghizilă i-a furat mingea din mâini lui Cioroiu, înscriind pe contraatac, moldovencele și-au pierdut busola și doar reușita din spatele semicercului semnată de

Aursulesei, din ultimul minut al primei reprize, a făcut ca tabela să indice, la pauză, o diferență de două posesii.

Chiar dacă a încheiat prima parte cu 4 greșeli personale, Casale a început pe teren repriza secundă și a adus CSM-ul la numai două puncte în spatele Politehnicii, de la linia de fault. Oaspetele au venit cu răspunsul la celălalt panou, prin Dănălache, dar Moldoveanu și aceeași Ghizilă au marcat de la distanță pentru a ține Ploieștiul în meci, scor 47-48 (min 27). „Șeptarul” gazdelor și-a continuat recitalul în debutul sfertului decisiv, pentru 58-55, însă ieșencele nu au abandonat lupta și au replicat prin Țevelei și Cioroiu, înclininând din nou balanța în favoarea lor, scor 58-63.

În secvențele de final, cursa de urmărire demarată de Ioana Ghizilă și colegele sale nu a oferit rezultatul dorit, Politehnica impunându-se cu 73-66 și lăsând în continuare CSM-ul în așteptarea primei victorii în Liga I. „Cred că puteam să şi câştigăm, pentru că am şi condus în unele momente ale meciului, dar ne-am grăbit pe câteva atacuri şi asta ne-a costat. Dacă aveam puţin mai multă experienţă, nu iroseam acele situaţii şi altfel se scria istoria meciului. Oricum, cred că fetele sunt în progres, se vede asta de la meci la meci, şi, la cum le cunosc, pentru că am lucrat cu ele şi ca junioare, vor creşte cu fiecare partidă disputată. Pentru noi este un an în care acumulăm experienţă, pentru că avem un lot frumos, ce promite să facă performanţă, dacă va avea susţinerea necesară”, a spus, la final, antrenorul principal al echipei noastre, Loredana Munteanu.

Etapa viitoare, CSM Ploieşti va juca în deplasare, cu ACS Tg. Secuiesc.

 

CSM Ploiești – Politehnica Iași 66-73 (34-39)

 

Scorul pe sferturi: 16-22, 18-17, 22-14, 10-20

 

CSM Ploiești: Moldoveanu (8), Ghizilă (30), Casale (2), Popescu (10), Savu (10). Au mai jucat: Funieru, M. Stan, Şt. Ionescu (6), Ilaş, Stănică. Antrenor: Loredana Munteanu.

Politehnica Iași: Dănălache, Cioroiu, Aursulesei, Ciotir, Butnariu. Au mai evoluat: Iftimescu, Dănilă, Țevelei, Simionesei, Rotariu. Antrenor: Vasile Bordeianu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.