Ioana Ghizilă întregeşte lotul baschetbalistelor de la CSM Ploieşti!

Echipa feminină de baschet CSM Ploieşti se va putea baza în noul sezon de Liga I şi pe serviciile Ioanei Ghizilă (18 ani), componentă a loturilor naţionale şi una dintre cele mai valoroase tinere jucătoare din ţară, la momentul actual.

Produs al baschetului ploieştean, Ioana Ghizilă a evoluat de la vârsta de 11 ani sub comanda antrenoarei Loredana Munteanu, la CSŞ Ploieşti. Considerată încă din primii ani de juniorat drept vârful generaţiei 1997, Ioana, o jucătoare polivalentă, care poate evolua pe poziţiile 1-3, a cunoscut o creştere rapidă. Multiplă laureată în cadrul Campionatelor Naţionale, tânăra jucătoare din Ploieşti a intrat, în ultimii ani, în atenţia mai multor cluburi din ţară, care s-au luptat pentru semnătura sa. În ultimul sezon, Ioana Ghizilă a făcut pasul la CSŞ Alexandria, formaţie alături de care a câştigat titlul naţional la categoria U18, bifând, totodată, şi câteva minute pe scena primei divizii.

Convocată la echipa naţională sub 18 ani a României, Ioana a impresionat la Campionatul European, Divizia B, de la Bucureşti, din acest an. Cu o medie de 10.8 puncte, 3.9 recuperări, 2.6 pase decisive şi 2.6 intercepţii, în cele 8 partide disputate de tricolore la întrecerea continentală, jucătoarea formată la CSS Ploieşti a condus naţionala României la ocuparea unui meritoriu loc 6, la finalul competiţiei.

„Atât eu, cât şi Corina, dar şi colegele ei de echipă ne-am dorit ca Ioana să revină acasă. Fără voia noastră, s-a ajuns însă la un litigiu cu CSŞ Alexandria, care, prin vocea antrenorului Mădălin Pipera, de altfel şi selecţionerul reprezentativei sub 18 ani a României, a solicitat suma de 2.000 de euro în schimbul obţinerii dezlegării. Pe scurt, aceste taxe sunt stipulate în documentele Federaţiei Române de Baschet, Ioana reprezentând şi un caz ceva mai special, cât timp este componentă a loturilor naţionale şi primind convocarea la lot în momentul în care ea activa pentru CSŞ Alexandria. Drept urmare, am luat legătura cu conducerea clubului, exprimându-mi clar dorinţa de o avea pe Ioana încă de la începutul noului sezon, iar domnii Cezar Stoichiciu şi Cristi Nica mi-au dat undă verde, asigurându-mă că situaţia se va rezolva în zilele următoare, iar banii vor ajunge în contul clubului din Alexandria”, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.